Sport

Fanii Universității pot să stea liniștiți! LPF a dat dreptate clubului în privința lui Martac

Contestația făcută de către oficialii Chiajnei a fost respinsă de Liga Profesionistă de Fotbal. „Șepcile roșii" nu vor pierde meciul la masa verde, pentru că transferul lui Marius Martac s-a efectuat conform regulamentelor în vigoare.

„Jucătorul fusese transferat temporar de la clubul Oţelul Larisa la clubul Corona 2010 Braşov, pentru perioada 07.08.2013 – 30.06.2014. Prin hotărârea irevocabilă nr. 10 din 29.01.2014, pronunţată în dosar, comisia cu atribuţii jurisdicţionale a constatat încetarea raporturilor contractual între Martac Marius Mădălin şi Corona 2010 Braşov. Fiind liber de contract, jucătorul a beneficat de dispoziţiile art. 19.2 din RSTJF, potrivi cărora: În situaţia unui transfer temporar, în cazul în care contractul cu clubul cesionar încetează înaintea transferului temporar, jucătorul are dreptul ca, în perioadele de transfer, să revină la clubul cedent, dacă acesta solicită, sau să încheie un nou contract cu un alt club numai pentru perioada de până la expirarea transferului temporar. (…) În opinia noastră, este evident că opţiunea privind întoarcerea la vechiul club sau alegerea unui nou club până la împlinirea perioadei iniţiale a transferului temporar aparţine jucătorului (…) În cazul de faţă, fotbalistul a ales să ncheie un contract cu un nou club astfel că o eventuală solicitare pentru revenirea jucătorului este ireleventă şi nu poate suprima dreptul de opţiune al jucătorului. (…) Opinăm că legitimarea jucătorului este efectuată în mod regulamentar, iar Martac Marius Mădălin are drept de joc pentru Campionatul Naţional”, se arată în răspunsul primit de la LPF.

„Fiecare jucător îşi rezervă dreptul de a alege clubul pentru care joacă, iar Marius Martac a ales „U” Cluj. Decizia îi aparţine în totalitate. Credem oamenii din fotbalul românesc, dar mai ales cei de la Oţelul Larisa, să respecte acest drept. Trăim într-o societate construită pe drepturile omului, în care sclavia a fost abolită de mult. Şi de aceea considerăm necorespunzătoare reacţia clubului Oţelul Larisa”, a declarat Vlad Munteanu, administratorul special al clubului universitar.


Chiajna și Universitatea au încheiat la egalitate în runda precedentă, scor 1-1.

Ultimele Stiri
abonare newsletter