monitorulcj.ro Menu
Sport

Halep, în semifinale la Indian Wells. Românca va juca cu Radwanska

Simona Halep, cap de serie numărul 6 şi locul 7 WTA, s-a calificat în semifinalele turneului de la Indian Wells (SUA), dotat cu premii în valoare totală de 5.946.740 de dolari.

Halep a învins-o, în sferturile de finală, cu scorul de 6-2, 6-2, după o oră de joc, pe Casey Dellacqua (Australia), jucătoare venită din calificări şi poziţia 78 în ierarhia mondială.

Halep a declarat, miercuri, după calificare, că se simte foarte bine şi îşi doreşte să ajungă cât mai departe la competiţia din California.


„Sunt foarte bucuroasă că voi putea juca în semifinale. Mă simt foarte bine şi vreau să ajung cât mai departe. Le mulţumesc spectatorilor că m-au susţinut. Mă bucur de tenis şi mă lupt pentru fiecare minge. Privesc tenisul ca o plăcere şi joc cu mare bucurie”, a spus Halep la finalul meciului.

În semifinale, Simona Halep o va întâlni pe Agnieszka Radwanska (Polonia), care a trecut de sârboaica Jelena Jankovic în trei seturi, scor 7-5, 2-6, 6-4.


Simona Halep va ocupa, începând de luni, locul 5 mondial, o performanţă ce nu a mai fost reuşită de nici o jucătoare de tenis din România de la crearea ierarhiei WTA, în noiembrie 1975.

Pentru calificarea în semifinale la Indian Wells, sportiva născută la Constanța va primi 390 de puncte WTA şi un cec în valoare de 225.000 de dolari.