Sport

EXCLUSIV Tensiuni la echipa de rugby a Universității Cluj! Săuan nu mai face parte din noul proiect

Cristian Săuan (foto cu mingea în mână) susține că oficialii Universității Cluj au făcut tot posibilul să-l îndepărteze de la echipă. Ajuns la 40 de ani, rugbistul și-a anunțat retragerea din activitatea sportivă.

Un nou scandal zguduie rugby-ul clujean. Fostul căpitan al Universității Cluj, Cristi Săuan, a lansat acuze grave la adresa conducerii clubului ardelean. Clujeanul susține că oficialii au făcut tot posibilul să-l îndepărteze de la echipă. „Am jucat mulți ani în străinătate alături de oameni corecți, oameni care se luptă pentru binele echipei. Am încercat să implementez aceste lucruri și la Universitatea Cluj, dar intenția mea nu a fost văzută cu ochi buni. Am renunțat la masă, la taxa școlară, la camera de cămin pe care nici nu am avut-o niciodată, dar când au venit să-mi spună că mi-au tăiat jumătate din salar, nu am mai putut accepta asemenea condiții. E o bătaie de joc. Nu văd cine ar putea să accepte așa ceva. Niciodată nu am comentat că la echipă există jucători care au salariu dublu sau triplu față de cât am avut eu, dar ei ascund aceste lucruri. Gândiți-vă că eu am avut oferte de la alte echipe, dar de fiecare dată am ales să joc la Universitatea. Am rămas și când au existat restanțe salariale, am fost mereu loial acestei echipe, dar uite cum sunt răsplătit”, a tunat Săuan.

„De 2 luni aștept un răspuns de la ei”

Contractul lui Cristi Săuan cu clubul universitar a expirat în decembrie. Imediat, cele două părți s-au așezat la masa tratativelor, dar nu au ajuns la un consens. „Le-am făcut o ofertă, dar de două luni aștept un răspuns de la ei. Vă spun sincer, le-am cerut un salariu de 2.500 de lei, plus să-mi caute un loc de muncă. Atât le-am cerut. Nu s-au grăbit să mă sune. Am pierdut toată pregătirea de iarnă. Nu am mai jucat din ianuarie, dar credeți că îi interesează? Probabil că și-au dat seama că sunt un pericol pentru ei și au dorit să mă îndepărteze. Întotdeauna am apărat interesele echipei, tot timpul am atras atenția când au fost probleme, probabil că de aia nu mai sunt dorit”, a susținut Săuan, care a continuat cu acuzele: „Sunt jucători care au plecat când au văzut ce probleme există la echipă. Alții nu mai vor să rămână. Unii dintre ei au fost amenințați că dacă nu semnează pe trei ani, îi dau afară sau îi suspendă”.


„Nu ne-am înțeles la bani”

Oficialii Universității se apără însă. „Lui Cristi i-a expirat contractul în decembrie. Ne-am așezat la masa tratativelor, el ne-a cerut niște condiții pe care noi nu i le-am putut oferi. Nu puteam să-i promitem ceva și să nu-i dăm. Nu ne-am înțeles din punct de vedere financiar. Ne dorim în continuare ca el să vină lângă echipă”, a replicat Lorin Cantor. „Cristi e pe final de carieră, anul trecut a încercat să joace, dar a avut multe accidentări. Era mai bine pentru el să rămână în staff, noi i-am propus să fie preparator fizic, dar el a refuzat. Cum am putea să amenințăm un jucător care nu vrea să semneze cu noi? Nu am făcut niciodată așa ceva. Sunt niște aberații. Nu am obligat pe nimeni să semneze cu noi dacă nu vroia acest lucru”, a adăugat managerul Universității pentru Monitorul de Cluj.

Vrea un meci de retragere pe Cluj Arena

În condițiile date, Săuan a decis să-și agațe ghetele-n cui. „Vreau să-mi termin Facultatea de Educație Fizică și Sport, după aceea voi vedea ce voi face. Un lucru e clar: nu voi mai juca. Mi-am încheiat cariera de jucător, din păcate nu așa cum mi-aș fi dorit eu. Mă gândesc la un meci de retragere. Probabil că îl voi face la vară, pe Cluj Arena”, a dezvăluit rugbistul, care va susține în continuare gruparea universitară: „Le doresc tot binele din lume. Sper ca atunci când o să mă duc la stadion să văd o echipă a Universității care câștigă așa cum zic ei. Mi-aș dori să aibă rezultate pozitive, dar va fi greu în condițiile în care majoritatea echipelor s-au întărit masiv și au investit foarte mulți bani”.


„U” a învins Dinamo

Jucătorii pregătiți de Bogdan Cantor și Ioan Teodorescu au învins, astăzi, pe Dinamo București, scor 34-15. Partida a fost una amicală. Punctele clujenilor au fost aduse de Mazăre, McGrath, Boar, Simion, Murgoci, Podea (toți cu câte un eseu reușit) și Dimofte (2 transformări). „A fost un meci reușit, care ne dă speranțe pentru sezonul ce stă să înceapă. În 20 martie vom susține un amical cu naționala Ungariei, meci care va avea loc la Budapesta. Suntem mulțumiți de noile achiziții, dar mai încercăm să aducem jucători de valoare, care să ne ajute să ne îndeplinim obiectivul”, a declarat Lorin Cantor.

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter