Sport

Liga 1 se vede pe Look TV. Sîrbu negociază cu Paszkany cumpărarea celor două posturi TV pe care le deține finanțatorul CFR-ului

Drepturile de televizare ale Ligii 1 au fost achiziționate de Intel Sky Broadcast Limited pentru următorii 5 ani. Firma malteză va cumpăra şi posturile deținute de Arpad Paszkany, Look TV şi Transilvania Look. În spatele acestei tranzacții se află Adrian Sîrbu, fostul mogul de la Pro TV.

Arpad Paszkany a venit cu un anunț-bombă. Omul de afaceri a dezvăluit că va vinde cele două posturi de televiziune pe care le deține firmei care a cumpărat și drepturile TV ale Ligii 1 pentru următorii 5 ani. Astfel, meciurile din primul eșalon ar urma să fie transmise de Look TV și Transilvania Look, posturi care urmează să fie achiziționate de Intel Sky Broadcoast Limited, un off-shore din Malta. În spatele acestei afaceri se află mogulul Adrian Sîrbu. Conform unor surse, Sîrbu va bate palma în aceste zile cu finanțatorul CFR-ului, care ar urma să primească cel puțin 10 milioane de euro în schimbul celor două canale.

Neagă că s-ar afla în spatele tranzacției

Deși inițial se zvonea că Paszkany s-ar afla în spatele firmei din Malta, omul de afaceri neagă această informație. „Nu mă aflu în spatele tranzacției, eu sper să fiu în fața acestei tranzacții și vă spun asta cu sinceritate. Cred și sunt convins că am stat de vorbă cu oameni de onoare și că ce am vorbit rămâne stabilit. Dânșii au nevoie de două canale de televiziune, pe care să descarce aceste drepturi dobândite de la LPF, iar eu cum am două canale de televiziune, am decis ca ei să le cumpere și să le transforme cum știu ei mai bine. Astfel, pe cele două televiziuni ar urma să fie difuzate meciurile”, a declarat Paszkany la DigiSport.


Drepturile TV, vândute cu 173 de milioane de euro

Societatea malteză a cumpărat drepturile de televizare pentru următorii 5 ani pentru o sumă colosală: 173 milioane de euro! „Banii respectivi nu reprezintă un efort financiar pentru ei. „România are un noroc și datorită sau din cauza evenimentelor nefericite și condamnabile în egală măsură, din Ucraina. Firma respectivă a dorit foarte tare să se dezvolte pe partea Europei de Est, iar ținta a fost Rusia, care are un fotbal din ce în ce mai atractiv, atât din punct de vedere al investițiilor, cât și al transferurilor. Numai că, Rusia are niște situații speciale, cum ar fi teritoriu vast, așa că ei s-au reorientat spre Ucraina, acolo unde sunt patru-cinci echipe de top. Cum războiul de acolo a închis din start orice discuții, așa că iată cum am ajuns noi să intrăm în schemă”, a dezvăluit Arpad Paszkany.

Vrea să vândă pachetul majoritar

Evoluția slabă a CFR-ului din ultimele două sezoane l-a determinat pe Arpad Paszkany să ia în considerare cedarea pachetului majoritar de acțiuni. „Vreau să ating o performanţă superioară, mai mult decât a câştiga campionatul României şi un rezultat acceptabil în UCL, eu nu pot. Ar fi nevoie de un plus de 15-20 de milioane de euro pe an pentru a ne putea propune altceva, iar eu nu am cum. Dacă va veni un consorţiu dispus să investească, eu sunt dispus să cedez pachetul majoritar de acţiuni”, a dezvăluit finanțatorul clubului feroviar.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter