monitorulcj.ro Menu
Sport

LPF a cedat drepturile TV pe 5 ani către o companie din Uniunea Europeană

Sursa foto: lpf.ro

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat, marţi, pe site-ul oficial, semnarea unui parteneriat media pe cinci ani cu o companie din Uniunea Europeană, având ca obiect comercializarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I, suma încasată fiind egală cu cea din ultimele trei sezoane.

"În baza acestui parteneriat, LPF va încasa în următoarele cinci sezoane compeţitionale, în mod necondiţionat, o sumă anuală netă egală cu valoarea sumelor anuale încasate din cedarea drepturilor de difuzare primite de LPF în sezoanele competiţionale 2011/2012, 2012/2013, 2013/2014. La această sumă se va adăuga suma de 1.000.000 de euro net anual în situaţia în care LPF va organiza competiţia «Cupa Ligii», precum şi un procent de 20 la sută din veniturile nete din publicitate realizate de posturile TV cu ocazia transmiterii, în direct, a jocurilor din Campionatul Naţional al Ligii 1", se arată în comunicatul LPF.

Liga Profesionistă a anunţat că din sumele care urmează să fie încasate în baza acestui parteneriat nu vor fi achitate comisoane de intermediere, aşa cum s-a procedat anterior.


Preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, a declarat că astfel şi-a respectat angajamentele asumate în momentul alegerii în funcţie: "Prin semnarea parteneriatului media în condiţiile prezentate, mi-am respectat angajamentele asumate faţă de cluburile din Liga I la momentul alegerii în funcţia de preşedinte al LPF".

Reprezentantul legal al noului partener media al LPF s-a declarat "încântat de semnarea contractului cu LPF, fiind convins că experienţa companiei pe care o reprezintă în privinţa valorificării drepturilor de difuzare va contribui în mod decisiv la creşterea valorică a produsului media asociat Campionatului Naţional al Ligii 1 şi, implicit, a spectacolului sportiv creat de această competiţie".


LPF a finalizat la 27 iunie 2011 vânzarea drepturilor TV ale meciurilor din Liga I pentru sezoanele competiţionale 2011/2012, 2012/2013, 2013/2014, în schimbul sumei totale de 81,6 milioane fără TVA, o valoare mai mică decât contractul anterior, încheiat în 2008 cu RCS&RDS şi Antena1, care s-a ridicat la 85 de milioane de euro plus TVA pentru o perioadă similară.

RCS&RDS transmite 7 meciuri pe etapă din Liga I, pentru suma totală de 58,2 de milioane de euro fără TVA (72,168 milioane de euro cu TVA), celelalte două partide fiind difuzate de Dolce Sport şi Antena 1.