Sport

Cei opt condamnați în Dosarul Transferurilor au fost arestați!

Toți condamnații în Dosarul Transferurilor au ajuns în arest! Ultimul care s-a predat poliției a fost Gheorghe Nețoiu.

 

UPDATE ORA 21.43: Gigi Nețoiu e ultimul care ajunge în arest. Acesta s-a prezentat la o secție din Craiova. "E o decizie nedreaptă, sunt nevinovat. Am semnat pentru un singur jucător. Mă voi supune deciziei, dar sunt nevinovat. Vreau să rămân la Craiova", a declarat Nețoiu, conform sport.ro.


UPDATE ORA 19.20: Mihai Stoica a fost ridicat de autorităţi şi dus în cătușe la Rahova

UPDATE ora 18.45: Cristi Borcea s-a predat la IPJ Constanța


UPDATE ORA 18.25: Ioan şi Victor Becali s-au predat la IPJ Constanţa, a anunţat purtătorul de cuvânt al instituţiei.

UPDATE ORA 18.10: Jean Pădureanu a fost ridicat de poliţie de la Spitalul Elias din Capitală, unde a fost internat, din cauza unor probleme cardiovasculare severe, acesta având şi diabet. „Jean Pădureanu nu va rezista în închisoare. Sâmbătă a fost la un botez. Nu a rezistat mai mult de câteva ore şi i s-a făcut rău”, a reacționat Ioan Horoba, președintele Mediașului.


UPDATE ora 17.30: Şi Gică Popescu s-a predat! Fostul internațional s-a prezentat la o secţie de poliţie.

ORA 17.15: Copos se îndreaptă spre secție. Fostul patron al Rapidului a plecat prin partea din spate a locuinţei din cartierul Floreasca într-un autoturism cu geamuri fumurii condus de şoferul lui.


Fostul acţionar majoritar al FC Rapid, George Copos, a fost condamnat, marţi, de Curtea de Apel Bucureşti, la trei ani şi opt luni de închisoare cu executare, în Dosarul Transferurilor de jucători.

La ultimul termen de judecată, procurorul a solicitat condamnarea lui George Copos la o pedeapsă de închisoare cu executare între unu la cinci ani.


Tribunalul Bucureşti i-a achitat, în 3 aprilie 2012, pe toţi cei opt inculpaţi din Dosarul Transferurilor de jucători. Decizia a fost contestată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie la Curtea de Apel Bucureşti, care în 12 noiembrie 2012 a dispus pedepse între şi opt ani de închisoare cu suspendare sau cu executare.

Geoerge Copos a fost condamnat atunci la cinci ani de închisoare cu executare.

Sentinţa a fost atacată cu recurs la instanţa supremă, care a decis definitiv să retrimită dosarul pentru rejudecare la Curtea de Apel Bucureşti, instanţă care marţi a dat o decizie definitivă.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată, în 2 octombrie 2008, pe Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Nețoiu şi Cristian Borcea, în legătură cu efectuarea de tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.

În rechizitoriul DNA au fost prezentate 12 transferuri ale unor fotbalişti români efectuate de la cluburile Dinamo Bucureşti, Rapid Bucureşti, Gloria Bistriţa şi Oţelul Galaţi către cluburi din străinătate, în perioada 1999-2005.

Ultimele Stiri
abonare newsletter