Sport

Viitorul nu arată deloc bine! CFR, fără victorie în 2014

Vasile Maftei l-a salvat pe Miriuță de la rușine în meciul cu Viitorul. Fundașul a adus un punct nesperat echipei sale, cu un gol marcat în prelungirile partidei, încheiată 1-1.

Gabionetta a fost eliminat la Constanța și va rata derby-ul cu Steaua, din 8 martie.

CFR nu se regăsește nici în era Vasile Miriuță. Formația din Gruia a obținut doar două remize în 2014, iar viitorul pare cât se poate de sumbru pentru feroviari. Deși promitea că va schimba total fața echipei, tehnicianul nu a reușit să îmbunătățească jocul „vișiniilor”.


După 0-0 cu Vaslui, clujenii au fost puși la respect și de Viitorul Constanța. Ardelenii au reușit să smulgă un punct la Chiajna printr-un gol marcat de Vasile Maftei în prelungirile partidei. Fundașul a înscris cu capul după ce a profitat de o bâlbâială în careul advers. Formația patronată de Gheorghe Hagi a condus până spre finalul jocului, grație golului înscris de Larie, în minutul 72.

Gabionetta, eliminat

Ca tacâmul să fie complet, CFR a încheiat din nou partida cu inferioritate numerică. Denilson Gabionetta a fost trimis la cabine după ce a primit al doilea cartonaș galben și implicit pe cel roșu. Brazilianul va absenta astfel în confruntarea cu Steaua, de sâmbătă. Nici Monroy nu va juca cu campioana României, mijlocașul fiind suspendat după ce a văzut direct roșu în meciul cu Vaslui.


„După cum a decurs jocul, meritam să câștigăm. Ei au avut o ocazie și au dat gol, noi am avut cinci-șase mari. Am făcut un meci bun, vom crește de la meci la meci. Nu am ce să le reproșez băieților. Vom lucra în continuare, iar în meciurile viitoare vom marca mai multe goluri. Viitorul e o echipă bună, nu e o formație pe care poți să o bați ușor. Chiar dacă terenul nu a fost extraordinar, s-a jucat un fotbal bun”, a explicat Vasile Miriuță.

Fără victorie din 2005

CFR nu a mai bătut-o pe Steaua din 2005. Atunci, formația din Gruia s-a impus cu 1-0, golul feroviarilor fiind înscris de Cristian Coroian. Miriuță e optimist însă. „Jucăm fiecare meci la victorie și așa va fi și cu Steaua. Le vom face viață grea. Suntem două echipe bune. Steaua e campioană, noi suntem în creștere”, a transmis tehnicianul băimărean. „Vom juca în faţa unui adversar care ne-a bătut într-o singură confruntare de la revenirea în Liga 1. Putem învăţa multe din remiza cu Dinamo şi trebuie să reîncepem seria victoriilor”, a contraatacat Mihai Stoica, managerul roș-albaștrilor.  


Au scăpat de Sânmărtean

Miriuță poate răsufla ușurat. Steaua nu va conta în jocul de sâmbătă pe Lucian Sânmărtean, suspendat pentru cumulul de cartonașe galbene. „Ne așteaptă un meci foarte important, vom juca la CFR Cluj și suntem conștienți că va fi un joc foarte dificil”, se arată îngrijorat Laurențiu Reghecampf.

Confruntarea dintre CFR Cluj și Steaua are loc sâmbătă, 8 martie, de la ora 20.00, pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”.

abonare newsletter