Sport

Probleme mari pentru Miriuță! 5 feroviari pot rata duelul cu Steaua!

În absența lui Cadu și Monroy, Miriuță e nevoit să joace cu o echipă improvizată în confruntarea cu Viitorul Constanța.

Vasile Maftei va evolua ca închizător, iar în centrul apărării Piccolo va face cuplu cu Ionuț Rada. Fundaș dreapta va fi folosit Tiago Lopes, care va bifa primul său meci în tricoul vișiniu.

Situație delicată pentru Vasile Miriuță. Tehnicianul se confruntă cu mari probleme de lot înaintea duelului cu Viitorul Constanța. Muniru e accidentat, iar Cadu și Monroy vor absenta, ambii fiind suspendați, primul din cauza cumului de galbene, iar doilea pentru că a văzut roșu direct în dipsuta cu Vaslui. De asemenea, Rada, Piccolo, Camora, Djokovic și Rui Pedro pot rata confruntarea cu Steaua dacă vor primi avertismente în partida de vineri seara. În aceste condiții, antrenorul băimărean e forțat să joace cu o echipă improvizată. „Sper să fiu inspirat în alegerea jucătorilor, ținând cont de absențele de la echipă. Jucătorii care au evoluat mai puțin, acum au șansa să demonstreze că merită să joace titulari”, a subliniat Miriuță.


Va juca și Chanturia

Din lotul care se va deplasa la Constanța va figura și Giorgi Chanturia. Georgianul nu va fi aruncat însă în luptă din primul minut. „Chanturia este apt de joc. Nu ştiu dacă îl putem vedea în primul 11. E abia de două zile la noi, dar stă foarte bine cu condiția fizică. Sunt sigur că va intra pe parcurs, el este în lotul de 18 jucători”, a explicat Miriuță.

„Nu au cu ce să mă surprindă”

Viitorul a produs surpriza în runda trecută. Puștii lui Gheorghe Hagi au câștigat pe terenul lui Dinamo, scor 2-1, cu două goluri marcate pe final de meci. Vasile Miriuță și-a avertizat și el elevii de forța constănțenilor. „Nu ne temem de nimeni. Într-adevăr, au câștigat la Dinamo, au un moral foarte bun, sunt o echipă tânără, ambițioasă, iar dacă îi lași să joace, îți pot crea mari probleme. Noi ne-am pregătit foarte bine în această săptămână, mai avem de pus la punct unele lucruri, dar suntem pregătiți. Vrem să câștigăm, dar știm că va fi foarte greu”, a transmis tehnicianul. „Starea terenului nu e una excepțională, însă ambele echipe joacă pe același gazon. Important e ca noi să jucăm, să avem aceeași dăruire și atitudine ca în repriza a doua cu Vaslui. Viitorul nu are cu ce să mă surprindă, îi cunosc foarte bine. Dacă echipa mea va juca, sunt sigur că vom câștiga”, a adăugat tehnicianul.


„Vreau să câștigăm tot până la final”

Deși CFR se află abia pe locul 7, Miriuță încă mai speră la cupele europene. „Pentru noi e vitală orice victorie, mai sunt doar 14 meciuri și e important să adunăm cât mai multe puncte. Desigur, eu mi-aș dori să câștigăm toate partidele rămase. Jocul cu Viitorul e foarte important pentru noi, trebuie să batem ca să urcăm în clasament”, a transmis băimăreanul, care nu concepe să piardă nici în fața Stelei, partidă programată în 8 martie: „Fiți siguri că nu vom pierde cu Steaua!”.

Echipa probabilă: Felgueiras – Lopes, Rada, Piccolo, Camora – Maftei, Djokovic – Deac, Gabionetta, Batin - Ogbu

Ultimele Stiri
abonare newsletter