Sport

Chanturia a venit la CFR, dar gândul său e la Verona: „Îmi place Seria A, e un campionat excelent"

Georgianul numără zilele până va evolua în Serie A, la Verona, echipă pregătită de fostul antrenor al feroviarilor, Andreea Mandorlini.

Giorgi Chanturia își face încălzirea pentru Seria A la CFR. Georgianul și-a propus să aibă evoluții cât mai bune la gruparea clujeană pentru a fi în cea mai bună formă în momentul când va îmbrăca tricoul Veronei. Fotbalistul de 20 de ani vrea să pună umărul la calificarea feroviarilor într-o cupă europeană. „Sunt bucuros că am ajuns la CFR, e unul dintre cele mai mari cluburi din România, a cucerit multe trofee în ultimii ani. Sunt pregătit, voi face tot ce ţine de mine să ajut echipa să revină în top 3 în România. Știu că acum lucrurile nu merg bine, dar trebuie să ajungem sus, pentru că acolo e locul CFR-ului”, a declarat Chanturia.

Chanturia a explicat și de ce nu a reușit să se impună la Vitesse Arnhem. „La Vitesse am jucat la echipa a doua în ultimul timp, de aceea le-am cerut să mă lase să plec. Nu puteam rata șansa de a evolua la un club important, care a impresionat și în Champions League. Au făcut nişte meciuri mari în această competiţie”, a susținut georgianul.


„Nu sunt noul Messi”

Chanturia s-a format la Academia de Fotbal a „extratereștrilor” de la Barcelona. Jucătorul păstrează încă legătura cu Pep Guardiola, ajuns între timp la Bayern Munchen. Chanturia recunoaște însă că marele său vis e să revină la clubul blaugrana. „Nu poţi şti niciodată ce se va întâmpla în viitor, dar ar fi un vis pentru mine să revin într-o zi în Catalunia, la Barcelona. Am multe amintiri frumoase de acolo. Am rămas în relații bune cu foștii colegi și păstrez legătura și cu Pep Guardiola. Vorbim din când în când”, a dezvăluit georgianul, comparat ca stil de joc cu Lionel Messi. „ Am jucat trei ani la Academia Barcelonei, m-am antrenat şi cu echipa mare, a fost o experienţă extraordinară pentru mine. Dar comparația cu Messi e exagerată. Sunt prea departe de starul argentinian”, este modest Chanturia, care s-a aflat și pe lista lui Chelsea.

„Îmi place mult Italia”

CFR nu se va bucura însă prea mult de serviciile lui Chanturia. Goergianul va ajunge în vară la Verona, echipă pregătită de fostul antrenor al „vișiniilor”, Andreea Mandorlini.  Italienii vor plăti 1 milion de euro în schimbul său, exact suma pe care a achitat-o și clubul din Gruia formației olandeze. Chanturia visează și el la ziua în care va îmbrăca tricoul Veronei. „Este un club grozav, o echipă importantă. Sunt jucători foarte buni acolo. Mie îmi place mult Italia, este un campionat excelent. Cred că totul va fi bine, având în vedere caracteristicile mele. Ar fi frumos să joc alături de Luca Toni, care este un fotbalist foarte important, capabil să marcheze gol după gol. Dar acum mă gândesc doar la Cluj, pentru că am un contract aici și vreau să dau randament. Oamenii de aici s-au purtat extraordinar cu mine, mă tratează foarte bine și sunt fericit”, a subliniat Chanturia. „Cel mai mare vis al meu e să câștig Champions League”, s-a confesat georgianul în presa din Italia.


La CFR, Chanturia va purta tricoul cu numărul 9, care i-a aparținut grecului Pantelis Kapetanos.

 


„Țin să-i felicit pe cei din conducere pentru transferul lui Chanturia. E un jucător de mare valoare. Am vorbit cu el, e pregătit. Ar putea intra chiar din partida cu Viitorul, dacă nu cu Steaua”,  Vasile Miriuță, antrenor CFR Cluj

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter