Sport

Își caută Steaua norocoasă

Aflată pe loc retrogradabil, „U” Cluj și-a manifestat intenția de a cuceri cele trei puncte în duelul de marți, cu Steaua.

Dacă înving, „șepcile roșii” ar egala la puncte pe Săgeata Năvodari, ocupanta locului 13.

Victoria Stelei în fața Chiajnei (4-0) nu îi sperie pe „studenți”. Deși întâlnesc campioana României, universitarii nici nu concep să piardă cele trei puncte în meciul de mâine seară. „Întâlnim o echipă foarte puternică, dar nu ne este teamă. Partidele cu Steaua, Dinamo, Petrolul, Astra sunt meciuri foarte frumoase. Ne-am făcut jucători sau antrenori tocmai să avem aceste meciuri. Îţi face plăcere să joci cu astfel de echipe. Încerci să baţi cele mai bune echipe, atunci poţi să îţi arăţi şi tu valoarea, măcar să fii la acelaşi nivel”, a declarat Mihai Teja. „Faptul că Steaua a jucat primul meci fără vârf clasic, poate fi un avantaj pentru ei. Şi Barcelona joacă fără atacanţi. Ce pot să spun despre prestaţia Chiajnei? La 4-0 ce să mai spun? Probabil că aceasta e valoarea Stelei. La meciurile cu echipele mari ne dorim să luăm punct sau puncte. Nu ne este teamă, mergem să jucăm fotbal”, a adăugat tehnicianul , a adăugat tehnicianul „alb-negrilor”.


„Mergem la victorie”

O victorie în fața „militarilor” ar reprezenta o gură mare de oxigen pentru „șepcile roșii”. Clujenii ocupă abia locul 17 în clasament, cu 16 puncte, iar un pas greșit marți seara ar reduce considerabil șansele la salvarea de la retrogradare. Valentin Lemnaru e și el conștient de importanța jocului. „E o restanţă pe care ne gândim s-o câştigăm, pentru că orice meci e foarte important pentru noi. Trebuie să mergem la victorie, altfel nu ne mai prezentăm. Sper să fie multă lume în tribună. Nu ne descurajează astfel de meciuri. Chiajna a avut jocul ei, noi vrem să facem un meci bun în Ghencea. Ne așteqaptă 5-6 etape foarte dificile și avem nevoie de multe puncte”, a transmis Lemnaru.

„Vreau să marchez în poarta Stelei”

Golgheterul Universității vrea și el cu orice preț să marcheze în poarta Stelei. „Sper să marchez, orice jucător îşi doreşte acest lucru, aceasta e meseria mea. Jucătorii care au venit în iarnă s-au integrat perfect, suntem un grup unit, putem să ne salvăm de la retrogradare”, a subliniat Lemnaru, care are la activ șapte goluri în tricoul alb-negru în acest sezon.


Machado, incert

Gabriel Machado riscă să rateze șansa de a se răzbuna pe Steaua, fosta sa echipă. Brazilianul este incert pentru partida de marți seara din cauza unei viroze. Mihai Teja este optimist însă că atacantul va evolua în Ghencea. „Machado are o problemă medicală. E răcit, iar în ultimele zile a stat mai mult în pat, nu s-a antrenat. Mihai Teja va decide dacă se va baza pe el contra Stelei”, a dezvăluit Vlad Munteanu, administratorul special al clubului universitar.

„U” Cluj va pleca mâine la București, cu o cursă aeriană.

Ultimele Stiri
abonare newsletter