Sport

„Studentele" vor să cucerească „Cetatea din Deva"

„U” Jolidon va da piept mâine cu CSM Cetate Deva, echipă care e condamnată la victorie pentru a nu ieși definitiv din lupta pentru accederea în play-off.

Pentru „studente”, jocul cu Deva va fi ultima repetiție înaintea manșei retur cu Cankaya Spor, din optimile Cupei EHF.

Delasare dificilă pentru „U” Jolidon. Formația clujeană va juca mâine în compania Cetatei Deva, ocupanta locului 7 în Liga Națională, cu 18 puncte. Trupa pregătită de Ioan Băban e obligată să câștige pentru a mai spera la accederea în play-off. „Ne așteaptă o etapă dificilă. Deva își joacă ultima șansă de a mai spera la calificarea în play-off. Noi venim după o deplasare ușoară din prisma meciului, dar grea din cauza drumului. Am petrecut patru zile pe drum, a fost o deplasare solicitantă, fetele resimt oboseală, dar trebuie să ne capacităm și să câștigăm. Avem nevoie de victorie pentru a sta mai liniștiți în clasament”, a avertizat Horațiu Pașca.


Carmen Cartaș, pericolul numărul 1

La Deva evoluează și fosta jucătoare a Universității, Carmen Cartaș. Handbalista se află pe locul trei în topul golgheterelor, cu 99 de goluri marcate în acest sezon. „Carmen e una dintre jucătoarele exponențiale ale Devei, poate cea mai experimentată, dar nu doar ea e cea mai periculoasă, toată echipa e. Odată cu venirea lui Ioan Băban, Deva practică un handbal modern, în viteză”, a subliniat tehnicianul „studentelor”.

Victorie facilă cu Cankaya

„U” Jolidon și-a asigurat prezența și în sferturile Cupei EHF, după ce s-a impus în Turcia, în fața celor de la Cankaya, scor 34-22. „Chiar dacă am câștigat categoric, Cankaya e o echipă incomodă. Au ceva probleme financiare, au pierdut și trei titulare înaintea jocului cu noi, dar nu trebuie să minimalizăm prestația jucătoarelor noastre. Le felicit pe fete că au intrat concentrate în joc și au reușit să-și facă meciul ușor încă din prima repriză. Mi-am permis să folosesc și jucătoare mai tinere pentru a le odihni pe titulare pentru partida cu Deva, iar ele nu au dezamăgit”, a afirmat Pașca.


Visează la finala Cupei EHF

Returul se va disputa duminică, la Sala Sporturilor „Horia Demian”, de la ora 18.00. „Cankaya are nevoie de o minune să întoarcă rezultatul. Calificarea e asigurată în proporție de 98%, dar s-au mai întâmplat surprize. Vom aborda meciul cu maximă seriozitate, nu trebuie să fim relaxați nici în campionat”, a precizat Pașca. Tehnicianul îndrăznește să viseze și la finala Cupei EHF. „Ne-am propus să mergem cât mai departe, ne-am dori să ajungem chiar și în finală, dar echipele rămase în competiție sunt foarte puternice. Sunt convins că și în sferturi vom da peste un adversar de calibru”, a punctat Horațiu Pașca.

Senocico, golghetera campionatului

Mihaela Ani-Senocico se află pe primul loc în clasamentul golgheterelor în acest sezon, cu 103 goluri înscrise. Poziția clujencei nu îl surprinde însă pe Horațiu Pașca. „Faptul că e pe primul loc nu e întâmplător. E o sportivă valoroasă, merită să fie sus”, a menționat tehnicianul Universității.


Partida CSM Cetate Deva - „U" Jolidon are loc mâine, de la ora 17.45.

abonare newsletter