Sport

România visează la Grupa Mondială

Ungaria, Letonia și Marea Britanie sunt adversarele echipei României de Fed Cup în grupa B a zonei Euro-Africane. Doar primul loc merge la barajul de promovare în Grupa Mondială.

Dacă va câștiga seria, România va lupta în play-off contra câștigătoarei grupei C, din care fac parte Ucraina, Austria, Slovenia și Israel. Prima confruntare pentru Simona Halep (foto) & compania este cea cu Ungaria, partidă programată mâine, de la ora 18.00.

„Avem o șansă bună acum la Budapesta. Suntem toate și sper să ne calificăm, ne chinuim de mulți ani. Acum că suntem toate, sper să facem o figură frumoasă și să trecem și noi în grupa mondială. Se pare că la simplu vom fi eu și Sorana. Eu sper să ne facem punctele și să nu trebuiască să disputăm și meciul de dublu, care e unul decisiv”, a precizat Halep, la DigiSport. 


Cum ne putem califica

Din echipa României mai fac parte Sorana Cîrstea, Monica Niculescu și Raluca Olaru. Fiecare confruntare se joacă după sistemul cel mai bun din trei meciuri, cu două partide de simplu și o a treia de dublu, decisivă, în caz de egalitate. „E o grupă destul de grea. Mă bucur că vin toate fetele la Fed Cup și cred că avem o șansă foarte bună. M-aș bucura foarte mult să ne calificăm”, a declarat Irina Camelia Begu.

abonare newsletter