Sport

Transfer de 5 stele pentru Olimpia Cluj

Olimpia Cluj a bătut palma cu vedeta Ungariei, Fanny Vago.

Fanny, este fiica fostului selecționer al Ungariei, Attila Vago, și s-a nascut la Szeged. Are 22 de ani, 1.70 m înălțime și poate juca atât în linia de mijloc, cât și în atacul echipei.

Transfer de senzație pentru Olimpia Cluj. Campioana României a achiziționat-o pe Fanny Vago, cea mai bună jucătoare a naționalei Ungariei. Fotbalista de 22 de ani a evoluat ultima dată la MTK Hungaria FC, de cinci ori campioană a Ungariei și o prezență constantă în cupele europene. Negocierile cu delegația maghiară au fost purtate de președintele executiv al clubului Olimpia, Alin Cioban, și de directorul sportiv, Ban Sandor. „L-am sunat pe Mirel Albon, care se află la Mogoșoaia împreună cu Naționala U 15 a României și i-am transmis cu bucurie că la Olimpia Cluj va juca, începând cu data de 22 februarie, sufletul și inima naționalei Ungariei: Fanny Vago. Au fost două zile de negocieri, zile în care am avut plăcerea să cunosc o persoană deosebită, care este Attila Vago, tatăl jucătoarei, dar să și descopăr în Fanny, un caracter aparte, dincolo de sportiva inteligentă și deosebit de talentată”, a precizat Alin Cioban.


„Nicio echipă nu ne va mai lua mingea”

Vago s-a aflat în atenția Olimpiei încă din vara anului trecut. Jucătoarea maghiară poate evolua atât în linia de mijloc, cât și în atac. „De mai bine de un an urmărim evoluția acestei jucătoare, ne-am dorit transferul ei încă din vara anului trecut, însă este bine că s-a realizat și acum. Abia aștept să văd primul meci cu Fanny Vago si Alexandra Lunca în atac, susținute de Vătafu, Voicu, Bortan și Iușan în linia de mijloc. Dacă mai socotim forma și determinarea în pregătire a jucătoarei Mara Bâtea, precum și faptul că Mihaela Ciolacu va avea drept de joc în Champions League, sunt curios ce echipă ne va mai lua mingea”, a susținut Cioban.

„Acum putem visa la primăvara Champions League”

 Odată cu aducerea lui Vago, obiectivele trupei pregătite de Mirel Albon devin mult mai îndrăznețe. Oficialii campioanei României speră să depășească performanța din sezonul 2012/2013, când Olimpia a reușit să se califice până în optimile Champions League. Clujencele au pierdut ambele manșe disputate cu ASD Torres Calcio, 1-4 în Italia și 0-3 la Cluj. „Orice antrenor ar trebui să fie fericit după perfectarea unui asemenea transfer. Consider că Olimpia intră într-o nouă eră, aceea în care jucătoare de top din Europa doresc să joace la Cluj-Napoca. Acum, chiar putem visa la primăvara Champions League!”, a subliniat Mirel Albon.


Campania de transferuri continuă

La Cluj mai e așteptată încă o jucătoare străină. „Pentru suporterii Olimpiei, țin să anunț că nu va fi ultimul transfer al acestei perioade de mercato. Vom mai aduce cel puțin o jucătoare străină, titulară de echipa natională, urmând să semneze cel mai probabil în data de 23 februarie cu echipa noastră”, a explicat Cioban.

În carieră, Fanny Vago a mai evoluat la Femina Budapest, TSV Crailsheim, Gyori ETO și Throttur.


 

52 de selecții și 28 de goluri are Fanny Vago în tricoul naționalei Ungariei 

Ultimele Stiri
abonare newsletter