Sport

Floare la ureche! „U" Mobitelco s-a distrat cu Chiajna

„U” BT Mobitelco s-a impus fără probleme în fața Chiajnei, scor 97-60 (33-11, 23-20, 26-17, 15-12).

„Studenții” au uitat de eliminarea din Cupă. Elevii lui Dorin Pintea au înregistrat sâmbătă a treia victorie consecutivă în campionat în 2014, în fața Concordiei Chiajna. Clujenii nu au întâmpinat niciun fel de emoții în fața „lanternei roșii” a Ligii Naționale de Baschet masculin. Universitarii au controlat în permanență ostilitățile pe teren.

Tinerii, evoluții apreciate

Pentru Dorin Pintea, jocul cu Chiajna a fost un bun prilej de arunca în luptă și jucători tineri, precum Kuti, Lazăr, Pogâcean sau Dragoste. Iar cei patru nu au dezamăgit. Primul a reușit 12 puncte, 4 recuperări, 6 pase decisive și o intercepție, în timp ce Lazăr și Pogâcean și-au trecut în cont 7, respectiv 4 puncte. Mirel Dragoste a bifat 2 puncte, o recuperare și o intercepție. „Pot să spun că a fost un joc bun. Mă bucur foarte mult că am primit minute, îi mulțumesc domnului Pintea pentru acest lucru. Le mulțumesc și colegilor de echipă, m-au ajutat cu sfaturi. A fost o șansă bună pentru mine și colegii mei mai tineri. Cred că cei de la Chiajna au luptat, au încercat să joace cât mai bine împotriva noastră, au fost motivați”, a declarat Kuti Nandor.


Urmează derby-ul Transilvaniei

Evoluția tinerilor l-a uns la suflet și pe Pintea. Tehnicianul speră ca echipa clujeană să obțină victoria și în derby-ul Transilvaniei, cu CSU Sibiu. „A fost un meci bun, în care, după cum ne-am dorit, am reușit să rulez toți juniorii, să aibă minute bune și să joace. În schimb, ei mi-au oferit un joc destul de bun, au făcut mici greșeli în apărare, însă le pot ierta. Sper să reușim săptămâna aceasta să ne motivăm și să ne pregătim foarte bine pentru meciul cu Sibiul, care este un meci foarte important și pe care ni-l dorim cu toții să-l câștigăm”, a transmis Pintea.

Marcatori:

„U” BT Mobitelco: Cuic 18p (3 rec., 3 p.d., 3 int.), Kuti 12p (4. rec., 6 p.d., 1 int.), Sparks 11p (6 rec., 6 p.d., 2 int., 2 capace), Hargrove 10p (1 rec., 1 p.d.), Baciu 10p (2 rec., 1 capac), Silvășan 9p (3 rec., 4 p.d.), Lalovic 7p (3 rec., 2 p.d.), Lazăr 7p (7 rec., 1 p.d., 2 int., 1 capac), Medvedj 7p (3 rec., 3 p.d., 2 int.), Pogâcean 4p (3 rec., 2 p.d., 1 int.) și Dragoste 2p (1 rec., 1 int.).


Chiajna: Petrovic 17p, Rasty 14p, Stăncuț 7p, Ilie 5p, Ararău 4p, Mihai 4p, Ștefan 4p, Ioan 3p și Petica 2.



 

abonare newsletter