Sport

La trântă cu otomanii

„U” Jolidon are nevoie de un rezultat pozitiv pe terenul turcoaicelor de la Cankaya Spor pentru a spera la calificarea în sferturile Cupei EHF.

Victoria în fața Craiovei (33-22) le-a redat „studentelor" încrederea în forțele proprii înaintea confruntării cu Cankaya Spor, din optimile Cupei EHF. „Studentele” sunt optimiste că pot obține un rezultat pozitiv și în Turcia, care să le sporească șansele de calificare în sferturile de finală. „Pornim ca favoriți, dar nu trebuie să cădem în capcana de a ne crede dinainte învingători. Să fiți convinși că le vom trata cu seriozitate și cu respectul cuvenit. Ne dorim o calificare în sferturi, Jolidon e obișnuită cu fazele superioare ale cupelor europene”, a transmis Horațiu Pașca.

Cu sabia deasupra capului

Tehnicianul recunoaște însă că elevele sale resimt o presiune uriașă pe umeri, ținând cont că „U” Jolidon e singura reprezentantă a României în cupele europene. „Va fi un meci încărcat din prisma faptului că suntem singura echipă românească prezentă în cupele europene. Întâlnim un adversar mai slab cotat decât noi, dar un adversar incomod. Au în componență două jucătoare străine, o cehoaică și o ucraineancă. Vom încerca să ne punem la punct cu tot ce înseamnă jocul lor. Vrem să facem un meci bun și să câștigăm”, a subliniat Pașca. „Încă suntem oscilanți în evoluții. Cu Craiova a fost o presiune mare pe umerii noștri, am întâlnit o echipă care are în componență mai multe jucătoare care au trecut pe la «U» Jolidon, o întreagă legiune. Ne-am dorit să câștigăm pentru public, pentru noi. Le felicit pe fete pentru acest succes, e meritul lor”, a adăugat tehnicianul.


11 ore pe drum

„U” Jolidon va decola astăzi în Turcia. Clujencele vor ajunge la destinație abia la miezul nopții. „Va fi o deplasare foarte lungă. Pornim la ora 13.00 din Cluj, cu avionul până în Munchen, după care avem alt zbor spre Turcia. Ajungem pe la ora 24.00. Orice drum în plus înseamnă oboseală, dar am încredere în fete că vom ieși cu fruntea sus de pe teren”, a afirmat Pașca. „Nu cunosc adversarele noastre, dar fiecare meci trebuie să-l tratăm ca atare. Trebuie să muncim din primul până în ultimul minut ca să câștigăm”, a precizat Cristina Enache, una dintre cele mai în formă jucătoare ale Universității. „La fiecare meci mă concentrez foarte bine și dau totul ca să ajut echipa”, a susținut goalkeeper-ul trupei ardelene.

Manșa tur are loc duminică, de la ora 17.00. Returul e programat în 9 februarie, la Cluj, de la ora 18.00.


„Dacă fiecare își va face treaba pe teren și vom fi o echipă unită, sigur vom câștiga”, Irina Ivan, jucătoare „U” Jolidon

Ultimele Stiri
abonare newsletter