Sport

Pași spre Grupa Mondială! România forțează o victorie cu Ucraina

Echipa de Cupa Davis a României întâlnește Ucraina, în primul tur al Grupei I din Zona Euro-Africană. Confruntarea va avea loc în perioada 31 ianuarie - 2 februarie, la Megaron Tennis Club din Dnepropetrovsk. Meciurile se vor disputa în sală, pe hard.

Meci de totul sau nimic pentru echipa de Cupa Davis a României. Tricolorii sunt obligați să câștige în fața Ucrainei pentru a nu ieși din cursa pentru accederea în Grupa Mondială. Dacă înving Ucraina, jucătorii pregătiți de Andrei Pavel vor juca în turul următor cu Suedia, pe teren propriu, în perioada 4-6 aprilie. În cazul în care vor triumfa și în fața Suediei, românii se vor califca în play-off-ul pentru Grupa Mondială.

Mergea a refuzat convocarea

România va fi reprezentata la simplu de Victor Hănescu şi Adrian Ungur, în timp ce la dublu, Andrei Pavel va miza pe perechea Horia Tecău - Marius Copil, după ce Florin Mergea a refuzat convocarea. „Mergea a fost convocat în scris, la fel ca toţi sportivii, dar el a eschivat elegant, impunând nişte condiţii suplimentare, pe care nu le-a mai cerut nimeni altcineva şi care nu puteau fi acceptate. El are uşile deschise tot timpul, dar atitudinea nu i-o putem schimba. Mai departe contează cum gândeşte el şi cât îl interesează să joace pentru România”, a declarat George Cosac, președintele Federației Române de Tenis.


Joacă Stakhovsky

Din echipa Ucrainei va face parte și Sergiy Stakhovsky (locul 85 ATP). Deși inițial anunțase că nu va juca, tenismanul de 28 de ani va evolua însă în confruntarea cu România. Ucrainenii nu vor conta însă pe Alexandr Dolgopolov, locul acetsuia fiind luat de Ilya Marchenko (locul 160 ATP). „Jocul e mult mai echilibrat cu Stakhovsky. El are victorii la toţi sportivii noştri. El este omul momentului. L-am văzut jucând contra lui Federer la Wimbledon. L-a bătut pe Federer, a jucat excepțional. În funcţie de zi, e omul zilei, poate bate pe oricine, dar în acelaşi timp poate să piardă în fața oricui”, a precizat Cosac. „În mod normal, trebuie să câștigăm. Trebuie să avansăm, să ajungem în Grupa Mondială”, a susținut Ilie Năstase.

Cel mai trist scenariu

În cazul în care va pierde meciul cu Ucraina, România va juca în primul tur al play-off-ului pentru menţinerea în Grupa I, cu învinsa din partida Letonia - Slovacia. „Ne dorim să câștigăm, trebuie să profităm de absența lui Dolgopolov. Sunt sigur însă că nu ne va fi ușor, având în vedere că ei joacă acasă, pe o suprafață rapidă, care lor le convine”, a avertizat Victor Hănescu. „Pornim cu prima șansă, dar nu trebuie să ne culcăm pe o ureche. Cu siguranță vom avea meciuri grele”, a adăugat Andrei Pavel, căpitanul-nejucător al României.


Echipa României pentru meciul cu Ucraina

1. Victor Hănescu (72 ATP)
2. Adrian Ungur (122 ATP)
3. Marius Copil (131 ATP)
4. Horia Tecău (28 ATP în clasamentul de dublu).

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter