Sport

FIFA condamnă orice formă de violență înaintea CM din Brazilia

FIFA a precizat, după ce un tânăr a fost rănit grav la Sao Paulo, în timpul unei manifestaţii împotriva Cupei Mondiale, că respectă dreptul oamenilor de a protesta, dar condamnă orice formă de violenţă.

„FIFA respectă dreptul de a manifesta paşnic, dacă sunt respectate drepturile fiecăruia, dar condamnă orice formă de violenţă", se arată într-un mesaj al forului mondial, în care se menţionează că FIFA are încredere în autorităţile braziliene.

Un bărbat în vârstă de 22 de ani a fost rănit de două gloanţe trase de poliţia militară, sâmbătă, în timpul unei manifestaţii la Sao Paulo, la care au participat aproximativ 2.500 de persoane. Unul din gloanţe l-a lovit pe tânăr în torace, provocându-i o hemoragie internă. Luni, tânărul a ieşit din comă, dar starea sa rămâne gravă, conform Mediafax.


Manifestaţia de sâmbătă a fost paşnică la început, dar a degenerat, fiind incendiată o maşină şi distrus un vehicul al poliţiei. De asemenea, au fost distruse vitrinele mai multor magazine. 128 de persoane au fost arestate.

abonare newsletter