Sport

România va avea 4 echipe în cupele europene

România va avea dreptul sa înscrie în ediția viitoare a cupelor europene la fotbal patru echipe, grație locului 18 ocupat în clasamentul coeficienților UEFA.

România va avea dreptul să înscrie campioana în Champions League, vicecampioana, echipa clasată pe locul 3 și câștigătoarea Cupei României-Timișoreana în Europa League, „dar asta nu înseamnă că locul 4 la finele stagiunii competiționale 2013-2014 a campionatului Ligii I va avea asigurat locul în Europa League”, precizează FRF.

Este ultimul sezon competițional când, în cazul în care câștigătoarea Cupei României-Timișoreana va cuceri și titlul de campioană, calificându-se implicit în Liga Campionilor, finalista Cupei României va trece în Europa League, urmând să ocupe poziția rezervata ocupantei locului 3. Astfel, vicecampioana va avansa în locul câștigătoarei Cupei, relatează Agerpres.


Dacă finala Cupei României-Timișoreana va fi adjudecată de o echipă care va încheia campionatul sub locul 3, ocupanta locului 4 nu va avea drept de acces în Europa League. În cazul în care Cupa va fi câștigată de echipa care va încheia actualul sezon competițional pe locurile 2 sau 3, ocupanta locului 4 va intra în Europa League, urmând sa preia poziția locului 3.

Campioana va intra în întrecere în al doilea tur preliminar al Champions League, jocuri tur-retur programate în zilele de 15/16 și, respectiv, 22/23 iulie. Următoarele tururi de calificare se vor disputa la 29/30 iulie și 5/6 august (turul al III-lea) și, respectiv, 19/20 și 26/27 august (play-off-ul).


Vicecampioana și ocupanta locului 3 (sau, în cazul aplicării regulii echipei care ar izbuti eventul, ocupanta locului 3 și finalista Cupei/sau ocupanta locului 4 și una dintre echipele de pe locurile 2 sau 3, dacă una dintre acestea doua din urma va cuceri Cupa) vor demara competiția în al doilea tur preliminar al Europa League (meciuri pe 17 și 24 iulie), precizează FRF.

Tragerea la sorți a partidelor din primele două tururi de calificare este prevăzută pentru ziua de 23 iunie.


Câștigătoarea Cupei României va intra în competiție în al treilea tur preliminar al Europa League, jocurile urmând să aibă loc pe 31 iulie și 7 august.

Tragerea la sorți a tuturor partidelor din acest al treilea tur de calificare (UCL și UEL) se va desfășura la data de 18 iulie, în timp ce tragerea la sorți a întâlnirilor din play-off (21 și 28 august, în Europa League) e prevăzută pentru ziua de 8 august.


Începând cu sezonul competițional 2015-2016 al cupelor europene, în cazul în care câștigătoarea Cupei se va califica în Champions League, echipa cel mai bine clasată (dar neeligibilă conform poziționării din campionat) se va califica în Europa League în locul finalistei Cupei. Deci, în cazul de mai sus, finalista Cupei nu va mai avea acces în UEL.

Ultimele Stiri
abonare newsletter