Sport

Vor să-și ia doza de Energie

„U” Mobitelco joacă vineri, de la ora 19.45, pe terenul Energiei Rovinari, ocupanta locului șase în Liga Națională de Baschet.

Baschetbaliștii de la „U” Mobitelco sunt puși pe cai mari. Victoria în fața Oradei (70-69) le-a redat încrederea „alb-negrilor” în forțele proprii. Elevii lui Dorin Pintea vor să înregistreze un nou succes în campionat, care i-ar menține în continuare pe podium. „Ne așteaptă o deplasare foarte dificilă. Întâlnim o echipă care joacă foarte bine, cu un joc de tranziție foarte bun. Noi mergem acolo pentru a încerca ceea ce nu prea am reușit de multe ori în tur, adică să câștigăm în deplasare. Trebuie să mergem la Rovinari pentru a ne îndeplini obiectivul fixat de conducere după eliminarea din Cupa României. Este un campionat foarte echilibrat, trebuie să câștigi acasă și să încerci să aduci puncte din deplasare și atunci ai un plus față de celelalte echipe. Dacă pierzi pe teren propriu, este foarte greu să recuperezi”, a declarat Miljan Medvedj.

Urmăriți de coșmarul Cupei

Eliminarea din Cupă a lăsat însă traume adânci în rândul „studenților”. Clujenii sunt conștienți că nu își mai permit pași greșiți pentru a nu risca alte penalizări din partea conducerii. „Nu a fost un entuzism foarte mare după meciul cu Oradea, noi încă suntem supărați pentru eliminarea din Cupa României. Încă suntem în penalizare și încercăm să mergem la Târgu Jiu pentru a câștiga”, a atenționat Dorin Pintea.


Energia, o echipă periculoasă

Tehnicianul și-a făcut minuțios temele despre adversara ardelenilor. La Rovinari evoluează și Dalibor Djapa, fostul jucător al Universității. „Energia practică un baschet colectiv, are în componență jucători cu niște calități deosebite și, cu siguranță, ne va aștepta un meci foarte greu. Djapa joacă bine atât pe poziția 4, cât și pe 5. Are o aruncare foarte bună de la trei puncte și un joc foarte bun sub panou. De asemenea, îi au pe Darby și Watson, niște jucători foarte rapizi, care aleargă foarte bine. Îl au și pe Troupe, care aruncă foarte bine de la trei puncte”, a susținut Pintea, care cunoaște însă rețeta succesului. „Trebuie să practicăm un joc bun, să ne dăruim pe teren la fel cum am făcut-o acasă, cu Oradea. Sper să iasă totul bine”, a subliniat antrenorul clujenilor.

Djapa: „Suntem mai talentați”

Gorjenii, de cealaltă parte, nu concep nici ei să piardă în fața trupei de pe malul Someșului. Dalibor Djapa nu regretă că a plecat de la Cluj. Sârbul e convins că noua sa echipă va obține victoria la finalul meciului. „ În opinia mea, echipa de anul trecut a Clujului era mai bună decât cea din acest an. Ei au schimbat foarte mult echipa, au mizat pe jucătorii experimentați din garnitura de anul trecut și cred că au mai rămas doar trei-patru jucători. Din punct de vedere atletic nu stau rău, dar nu cred că sunt mai buni decât noi la acest capitol. Cred că în acest campionat nu sunt favorite, se întâmplă foarte multe surprize, oricine poate bate pe oricine. Nici măcar Asesoft nu poate fi sigură că ia campionatul. Sunt șanse egale în acest meci cu «U» Mobitelco, dar noi avem avantajul terenului propriu. Ei au avantajul că după pauza de iarnă au jucat deja trei meciuri oficiale. Nu voi spune nicodată că suntem mai buni, dar pot să spun că suntem mai talentați decât cei de la Cluj”, a subliniat Djapa.


În tur, „U” Mobitelco s-a impus în fața Energiei Rovinari cu 99-85.

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter