monitorulcj.ro Menu
Sport

Final de vis! Halep, eliminată de la Australian Open: „Nu am putut să fac față emoțiilor"

Simona Halep, cap de serie numărul 11 şi locul 11 WTA, a fost învinsă, miercuri, de Dominika Cibulkova (Slovacia), a 20-a favorită, cu scorul de 6-3, 6-0, în sferturi de finală la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului.

Cibulkova, 24 de ani şi locul 24 WTA, s-a impus după o oră de joc şi o va întâlni în semifinale pe Agnieszka Radwanska (Polonia), cap de serie numărul 5, care a trecut de Victoria Azarenka (Belarus), scor 6-1, 5-7, 6-0.

Pentru performanţa reuşită la Melbourne, Halep va primi 270.000 de dolari australieni (circa 237.500 de dolari americani sau 175.000 de euro) şi 430 de puncte WTA. "Astăzi nu am putut juca, emoțiile nu m-au lăsat. Nu am putut să fac față emoțiilor. Înaintea meciului am fost foarte nervoasă, nu am simțit mingea deloc. Nu m-am putut mișca prea bine. Totuși, ea jucat foarte bine și a meritat victoria. Contează foarte mult și lipsa de experiență. Ea avea mai multă decât mine. Eu nu am intrat relaxată pe teren, nu am avut bucuria de a juca", a declarat Simona. 


„Mă voi pregăti mai bine pentru astfel de meciuri"

Jucătoarea din România a acces în premieră în sferturile de finală ale unui turneu de Grand Slam şi a avut ocazia de a egala cel mai bun rezultat al unui român la turneele de Grand Slam în ultimii 33 de ani, calificarea în semifinale, performanţă reuşită de Irina Spîrlea în 1997, la US Open. "Mă voi pregăti mai bine înaintea acestor meciuri. Cred că voi mai avea șanse să joc sferturi de finală la turnee de Grand Slam. Am pus prea multă presiune pe mine. Voi încerca să nu mai fac asta", a precizat tenismana română.

Doar trei românce s-au calificat în semifinalele unui Grand Slam la simplu, de-a lungul timpului: Virginia Ruzici de două ori, în 1978, când a câştigat turneul de la Roland Garros, şi în 1980, când a pierdut finala aceleiaşi competiţii, în faţa americancei Chris Evert, Florenţa Mihai, finalistă în 1977 tot la Roland Garros, meci pierdut la Mima Jausovec (Iugoslavia), şi Irina Spîrlea, învinsă în 1997, în penultimul act al US Open de Venus Williams.