Sport

„U" Cluj, refuzată de un medaliat cu bronz la Cupa Africii pe Națiuni!

„U” Cluj a ratat cel mai important transfer din această iarnă. Atacantul lui Chievo Verona, Mamadou Samassa (foto), a declinat oferta „șepcilor roșii” și va semna, cel mai probabil, cu o echipă din Ligue 1.

În schimb, în cantonamentul din Antalya vor sosi Gabriel Machado și Ryan Stevenson.

Universitatea Cluj putea să dea o nouă lovitură pe piața transferurilor. Clubul patronat de Florian Walter a fost la un pas să-l transfere pe Mamadou Samassa, atacant născut în Mali, țară cu care a cucerit medalia de bronz la Cupa Africii pe Națiuni, în 2013. Fotbalistul african are în palmares și o SuperCupă a Franței, câștigată cu Olympique Marseille, în 2010. Deși s-au înțeles cu Chievo Verona pentru un împrumut până în vară, jucătorul de 27 de refuzat oferta „șepcilor”. Samassa va ajunge însă în campionatul Franței, unde este dorit de mai multe echipe. Vârful s-ar putea întoarce chiar la fosta sa echipă, Valenciennes, formație la care a evoluat în perioada 2009-2012.


Insistă pentru Stevenson

Refuzați de Samassa, oficialii Universității încearcă să-l aducă la Cluj pe Ryan Stevenson, fotbalist crescut de Chelsea. Mijlocașul ofensiv al celor de la Hearts se află la final de contract cu gruparea scoțiană și urmează să ofere un răspuns în cursul acestei săptămâni. În carieră, fotbalistul de 29 de ani a mai evoluat la St. Johnstone, Ayr United și Ipswich Town. 

Machado, în probe

În cantonamentul din Antalya a sosit însă Gabriel Machado. Brazilianul va fi testat de Mihai Teja, iar dacă va convinge, va semna un contract valabil până în vară, cu posibilitate de prelungire. Revenirea sa la „U” Cluj nu este văzută însă cu ochi buni de către fanii „șepcilor roșii”. Atacantul a intrat în gura suporterilor, după ce le-a arătat semne obscene la finalul jocului cu CS Mioveni (2-2), din sezonul 2011/2012.


A jucat și la Steaua

Imediat după acest incident, brazilianul a fost cedat la Steaua, contra sumei de 200.000 de euro. Atacantul a bifat doar patru meciuri în tricoul campioanei, fiind accidentat în marea majoritate a timpului. „Walter m-a păcălit. Mi-a vândut un jucător accidentat”, a declarat Gigi Becali, la acea vreme. După experiența nereușită de la Steaua, brazilianul a semnat cu Rayo Vallecano, dar trupa madrilenă l-a împrumutat la Hercules Alicante, iar după șase luni a renunțat la serviciile sale. În august 2013, Machado a ajuns în prima ligă din Suedia, la Syrianska, însă nu a reușit să se impună ca titular. A strâns doar patru meciuri și un gol marcat, în toate competițiile.

Nicu, desființat de Miriuță

Vasile Miriuță nu este convins că Universitatea Cluj a dat lovitura prin aducerea lui Maximilian Nicu, fotbalist care are la activ și trei prezențe în tricoul naționalei României. Mijlocașul a venit liber de contract, după despărțirea de TSV Munchen 1860. „A fost un jucător foarte bun. Cred că de la 1860 nu mai jucase, dar cu timpul poate”, a spus ironic tehnicianul CFR-ului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter