Sport

Bute și Pascal nu iau în calcul retragerea în cazul unui eșec sâmbătă

Lucian Bute și adversarul său din meciul de sâmbătă de la Montreal, canadianul Jean Pascal, nu se gândesc la retragere în caz de eșec în meciul care-i va opune la Centre Bell din Montreal, relatează presa nord-americană.

Ținând cont de vârsta celor doi pugiliști (aproape 33 de ani Bute, 31 de ani Pascal) și de parcursul lor modest din ultimii ani, mai mulți observatori au evocat posibilitatea retragerii pentru cel care va pierde pe 18 ianuarie. Totuși, apropiații celor doi dezmint viguros această ipoteză.

Antrenorul lui Bute, Stephan Larouche, a fost categoric: "Retragerea? N-am vorbit niciodată de asta cu Lucian. Deocamdată, noi n-am rostit niciodată acest cuvânt".


Jean Pascal s-a arătat și el ferm: "Nu mă gândesc la retragere. N-am decât 31 de ani. Sunt încă tânăr. Mai am un deceniu în față".

Antrenorul său, Marc Ramsay, confirmă că nu s-a pus problema retragerii: "Jean se antrenează în continuare cu plăcere. Umerii sunt uzați, dar mental stă bine. (...) Se simte bine și cât timp ne va face plăcere, vom continua".


Bute, fost campion mondial IBF la supermijlocie, are în palmares 31 de victorii și un eșec la profesioniști, 24 de victorii fiind prin KO. Bilanțul lui Pascal este de 28 de victorii, 2 înfrângeri, 1 egal, 17 victorii prin KO.

Înaintea meciului cu Bute, Pascal a indicat că se așteaptă la un "război mondial", la "un meci istoric". El crede că va câștiga, dar nu prin KO, fiind exclusă o victorie ușoară, rapidă sau umilitoare contra lui Bute.


Pascal nu a făcut declarații bombastice la antrenamentul public ce a avut loc marți în centrul orașului Montreal, ba chiar a părut aproape modest. "Nu l-am făcut să creadă pe Jean că va fi un meci ușor. Nu l-am făcut să creadă că va fi o repetiție a meciului lui Bute cu Froch. Îl respectăm mult pe Bute. Cred că va fi un meci greu, dar ne așteptăm să câștigăm", a spus antrenorul Ramsay.

Controversatul preparator fizic al lui Pascal, Angel Heredia, a comentat la rândul său: "Bute e un mare boxer. Nu cred în teoria că are bărbia de sticlă".


Pascal, favorit la casele de pariuri

Pascal este favorit la casele de pariuri, dar știe că asemenea predicții sunt de multe ori înșelătoare. Există oameni convinși că Bute va ceda la fel de clar sâmbătă, cum a făcut-o în fața britanicului Froch în mai 2012. Pascal însă preferă să fie "onest" și avertizează că nu are calitățile lui Froch. "Nu-mi pot permite să lupt precum Carl Froch. Voi lupta ca Jean Pascal", a spus el.

Antrenorul lui Pascal crede că elevul său stă mai bine ca Bute la capitolele viteză și forță. În schimb, Stephan Larouche repetă că Pascal "este un boxer de patru runde".


Pascal este deranjat de afirmațiile că publicul va fi de partea lui Bute. "În opinia mea, publicul va fi împărțit. (...) InterBox spune că 75% din spectatori vor fi de partea lui Bute. Tot ce doresc este ca la sfârșit, după ce voi învinge, lumea să fie de partea mea", a afirmat canadianul.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter