Sport

Futsaliștii români visează la o minune la CE

Echipa naţională de futsal a României țintește calificarea în fazele superioare ale Campionatului European din Belgia, care se va desfășura în perioada 28 ianuarie – 8 februarie.

Sursa foto: uefa.com Sursa foto: uefa.com

România visează chiar la accederea în finală, însă tricolorii sunt conștienți că acest obiectiv va fi foarte greu de realizat. „Vom merge la Campionatul European din Belgia cu cel mai valoros lot şi sperăm să depăşim faza grupelor. Am încredere în această echipă, în aceşti băieţi care au câştigat barajul cu Serbia, deși toată lumea se gândea doar câte goluri o să luăm. Statistic, cel mai greu joc va fi cel cu Ucraina, dar ambele adversare sunt dificile. Primul meci este cel mai important, după aceea mai vedem ce facem. Noi am vrea să jucăm şi finala, normal, dar e foarte greu”, a admis Nelu Stancea, selecționerul României.

Bonusuri mici

FRF a stabilit primele pentru atingerea obiectivului la EURO 2014. „Primele sunt stabilite deja, obiectivul este ieşirea din grupe. Băieţii au fost până acum cu banii la zi, tot ce s-a promis s-a achitat din partea federaţiei, ba chiar mai devreme decât ne-am aşteptat. Dar noi nu am pus niciodată banii în faţă, am jucat, ne-am câştigat dreptul, iar băieţii şi-au primit banii. Oricum, nu sunt sume mari de zeci de mii de euro”, a subliniat Stancea.


Spania, favorita competiției

În opinia selecționerului, favoritele pentru accederea în finala competiţiei sunt campioana europeană en-titre, Spania, alături de Italia şi Rusia. „Suntem bucuroşi că vom merge la EURO şi cred că merităm după munca din ultimii ani. De fiecare dată când am mers la Campionatul European am reuşit să nu ne facem de râs, sperăm acum să depăşim faza grupelor. Într-adevăr, jucăm în deschiderea turneului cu reprezentativa ţării gazdă, va fi un meci greu, dar noi vom da totul pentru a câştiga”, a apunctat căpitanul Robert Lupu.

„Putem juca de la egal la egal cu oricine”

Mai optimist, Cosmin Gherman a menţionat că România poate juca de la egal la egal cu orice adversar, cu excepţia Spaniei. „Pentru mine este al treilea Campionat European şi sper ca de data aceasta să ajungem cât mai sus. Suntem într-o grupă echilibrată cu Belgia şi Ucraina, dar cred că ne putem califica mai departe. Orice jucător visează să ajungă în semifinale, este greu, normal, dar totul este posibil. În afară de Spania, ne putem bate de la egal la egal cu oricine”, a afirmat Gherman.


Lotul echipei naționale de futsal se pregătește în aceste zile la Sinaia. Înaintea spre Belgia, România va disputa trei meciuri amicale cu Târgovişte (21 ianuarie), Călăraşi (23 ianuarie) şi Galaţi (24 ianuarie).

La CE, tricolorii fac parte din Grupa A, alături de echipa ţării gazdă, Belgia, şi Ucraina.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter