Sport

Iarna schimbărilor la CFR

CFR a bătut palma cu Vasile Miriuță și Aitor Monroy, dar îi poate pierde pe Ricardo Cadu și Mario Felgueiras, curtați de mai multe cluburi din țară și străinătate.

Iarna schimbărilor la CFR. Parcursul dezastruos al feroviarilor i-a determinat pe șefii din Gruia să adopte măsuri drastice în sânul echipei. Primul sacrificat a fost Petre Grigoraș. Tehnicianul a fost demis de la cârma „vișiniilor” și înlocuit cu Vasile Miriuță, care va avea ca obiectiv clasarea pe un loc ce duce într-o cupă europeană. Fostul antrenor al Ceahlăului nu vine însă cu mâna goală la Cluj. Băimăreanul l-a transferat și pe Aitor Monroy, care intrase în ultimele șase luni de contract cu formația de sub Pietricica. Mijlocașul format la Atletico Madrid a fost achiziționat contra sumei de 40.000 de euro. „Am discutat cu conducerea despre campania de achiziții. Aș avea nevoie doar de doi-trei jucători pe anumite posturi. Obiectivul imediat este acela de a aduna cât mai multe puncte până în vară. În sezonul viitor, am promis că vom câștiga campionatul, deși nu mi s-a cerut asta. Dacă nu vom lua titlul, voi pleca singur, nu va trebui să mă dea cineva afară, pentru că, pentru mine, locul doi sau trei nu există”, a dezvăluit Miriuță.

Ținte: Marc și Ribeiro

Pe lista venirilor se mai numără Andrei Marc (fundaș central, 20 de ani) și Ruben Ribeiro (mijlocaș, 26 de ani). Primul este dorit însă și de Steaua, iar al doilea s-a aflat în atenția conducerii feroviare și în vară, dar atunci s-a transferat la Pacos de Ferreira, fosta adversară a Pandurilor în grupele Europa League.


Felgueiras, disputat de Astra și Astra

CFR îl poate pierde, în schimb, pe Mario Felgueiras. Goalkeeper-ul portughez se află în atenția mai multor cluburi din Europa, printre care Braga, Napoli sau Udinese. Pe fir au intrat însă Astra și Steaua. „Nu se pune problema ca Silviu Lung Jr. să plece. Ne dorim ca pe lângă el și Dani Coman să mai aducem un portar cu experienţă. Trebuie să acoperim bine acest compartiment. Mi-a plăcut foarte mult şi îmi place acest portar de la CFR, Felgueiras. O să îl intreb pe Paszkany, cu care am o relaţie amicală, dacă vrea să discutăm de treaba asta”, a declarat Ioan Niculae. Patronul giurgiuvenilor va trebui să scoată din buzunar minimum trei milioane de euro în schimbul lusitanului.

Cadu se poate întoarce acasă

La capitolul plecări s-ar putea regăsi și căpitanul Ricardo Cadu. Fundașul a primit undă verde din partea conducerii pentru a negocia cu alte cluburi. Portughezul are mai multe oferte din țara sa natală și Ucraina. „Lumea îl critică pe Cadu, dar trebuie să nu uităm un lucru. Au trecut şapte ani şi vârsta nu ne iartă pe niciunul dintre noi. Şapte ani de lovituri, de accidentări, de vârstă, care lasă urme”, a admis Arpad Paszkany.


Felice Piccolo, Ionuț Rada, Vasile Maftei, Paul Batin, Goncalo Bandao, Laszlo Sepsi, Claudiu Voiculeț și Ioan Hora sunt alți feroviari care vor fi cedați definitiv sau sub formă de împrumut la alte echipe în pauza de intersezon.

 


7 este locul pe care îl ocupă CFR Cluj în Liga I

 


„Pentru mine CFR este o provocare, pe care nu aveam cum să o refuz. Am avut o ofertă foarte bună de la Gyor, dar am declinat-o ca să vin la CFR. Pot să fac performanță la Cluj. Veţi vedea un CFR mai agresiv, până la limita regulamentului. Fără a fi considerat lipsit de modestie, cred că voi sta mult și bine aici”, Vasile Miriuță, antrenor CFR Cluj

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter