Sport

Superkombat: Andrei Stoica, noul campion mondial la categoria super cruiser

Andrei Stoica (foto) a devenit noul campion mondial în versiunea Superkombat la categoria super cruiser. Raul Cătinaș și Benjamin Adegbuyi și-au învins adversarii, prin KO, în meciurile disputate la marea finală Superkombat, organizată sâmbătă, la Galați. Toate încasările din bilete au fost donate sinistraților din județ.

În cel mai mare eveniment pe reguli K-1 organizat vreodată în România, sportivii tricolori au dat calculele hârtiei peste cap, obținând victorii clare în fața unor adversari mult mai bine cotați, conform Agerpres.

Andrei Stoica a devenit campion mondial la categoria super cruiser, după ce s-a impus în fața cehului Ondrej Hutnik, care era neînvins de cinci ani.


La categoria grea, Benjamin Adegbuyi și-a luat revanșa în fața ucraineanului Pavel Juavlev. La aceeași categorie, Raul Cătinaș a trecut înainte de limită de australianul Paul Slowinski.

Turneul final Superkombat s-a încheiat cu victoria spaniolului Frank Munoz, care l-a învins pe surinamezul Redouan Cairo.


"Cu siguranță, acesta a fost cea mai mare gală organizată de mine. Pe lângă meciuri absolut spectaculoase, am avut și elemente de show precum soprana chineză Li Li sau primul DJ robot din lume. Și audiențele la nivel mondial pe Eurosport au înregistrat un record, impactul la nivel internațional a fost uriaș. Am încheiat incredibil un an extrem de greu și ne bucurăm că i-am putut ajuta și pe cei care au trecut prin probleme anul acesta, gala având și un aspect caritabil", a declarat Eduard Irimia, președintele Superkombat.

În finala transmisă în direct în aproximativ 100 de țări de pe 5 continente, Andrei Stoica i-a administrat cehului Ondrej Hutnik prima sa înfrângere după cinci ani de invincibilitate și a devenit noul campion mondial la categoria super cruiser. Dacă fratele său Bogdan și-ar fi apărat cu succes centura în fața bielorusului Igor Bugaenko, cei doi ar fi intrat în istorie ca fiind primii frați campioni mondiali la kickbox profesionist din istorie. "Este cel mai frumos moment din cariera mea. Mă bucur enorm pentru faptul că am reușit să câștig un meci atât de important. Din păcate Bogdan nu a fost în cea mai bună formă, dar cu siguranță își va lua revanșa", a precizat Andrei Stoica, aflat la a 32-a victorie din carieră.


Alexandru Lungu (165 kg) a câștigat duelul coloșilor de la Galați în prima repriză. Fostul campion mondial de judo l-a învins pe americanul Mike Bourke (150 kg), chiar dacă înaintea galei a suferit o ruptură de menisc. "Am preferat să lupt așa, sunt un gladiator și nu pot da înapoi. Imediat după Revelion mă voi opera pentru a fi apt pentru următorul sezon", a afirmat Lungu.

Rezultate complete ale marii finale Superkombat:

Meci de deschidere — categoria semigrea (-85 kg)
Alexandu Nedelcu l-a învins prin KO în repriza a doua pe Mohammed El Boualahiati (Maroc)


Super-fight — categoria supergrea (+135 kg)
Alexandru Lungu l-a învins prin KO în prima repriză pe Mike Bourke (SUA)

Super-fight — categoria grea (+96 kg)
Benjamin Adegbuyi l-a făcut KO în repriza a treia pe Pavel Juravlev (Ucraina)


Super-fight — categoria grea (+96 kg)
Raul Cătinaș l-a făcut KO în repriza a treia pe Paul Slowinski (Australia)

Titlul mondial Superkombat la categoria super cruiser (-95 kg)
Andrei Stoica l-a învins la decizie unanimă pe Ondrej Hutnik (Cehia)

Titlul mondial Superkombat la categoria cruiser (-92 kg)
Igor Bugaenko (Belarus) l-a învins la decizie unanimă pe Bogdan Stoica

Turneul Superkombat la categoria grea (+96 kg) — semifinala 1:
Redouan Cairo (Surinam) l-a învins prin KO tehnic în repriza a doua pe Giannis Stoforidis (Grecia)

Turneul Superkombat la categoria grea (+96 kg) — semifinala 2:
Frank Munoz (Spania) l-a învins la decizie unanimă pe D'Angelo Marshall (Curacao)

Turneul Superkombat la categoria grea (+96 kg) — finala:
Frank Munoz (Spania) l-a învins la decizie după o rundă suplimentară pe Redouan Cairo (Surinam)

 

Etichete: galati superkombat
abonare newsletter