monitorulcj.ro Menu
Sport

Românul Jo Jo Dan l-a învins pe canadianul Bizier și a câștigat centurile NABA și IBF Inter-Continental

Boxerul român Ionuț Dan Ion, alias Jo Jo Dan, l-a învins la puncte pe canadianul Kevin Bizier, sâmbătă seara, într-o gală profesionistă la Quebec (Canada), și a câștigat centurile de campion NABA (North-American Boxing Association) și IBF Inter-Continental la categoria welter.

Jo Jo Dan (32 ani), care are acum 32 de victorii (17 prin KO) și 2 înfrângeri la profesioniști, a fost văzut câștigător de doi dintre arbitrii judecători, cu 116-111 și 114-113, în timp ce un al treilea l-a văzut învingător pe Bizier, cu 117-110. Bizier (29 ani) a suferit cu acest prilej prima sa înfrângere din carieră, după 21 de victorii consecutive, spre nemulțumirea fanilor locali, având în vedere că este originar din Saint-Emile, suburbie a Quebecului.

''Mândru și fericit să câștig titlurile de Campion Nord-American (NABA) și Intercontinental (IBF) de ziua țării mele!'', a scris boxerul român după meci pe contul său de Twitter.


Ionuț Ion a fost penalizat cu un punct, ''în mod exagerat'' după cum relatează presa nord-americană, în runda a zecea a meciului de 12 reprize, pentru ținerea adversarului.

Primele șase runde ale confruntării au fost foarte intense, ambii pugiliști lovind puternic la corp. Meciul și-a mai pierdut din intensitate, iar Bizier a părut să fie într-un ușor ușor avantaj în rundele 8 și 9, Jo Jo Dan a fost depunctat în runda a 10-a, însă a revenit puternic în ultimele două reprize, când a punctat cu lovituri precise. Dacă românul a fost dezavantajat din punct de vedere fizic, el a compensat prin viteza sa superioară, relatează presa canadiană.


Yvon Michel, promotorul lui Bizier, a cerut revanșa după acest meci, care îl duce pe Jo Jo Dan pe locul secund în clasamentul IBF al categoriei și mai aproape de un meci pentru titlul mondial.