Sport

Românul Jo Jo Dan l-a învins pe canadianul Bizier și a câștigat centurile NABA și IBF Inter-Continental

Boxerul român Ionuț Dan Ion, alias Jo Jo Dan, l-a învins la puncte pe canadianul Kevin Bizier, sâmbătă seara, într-o gală profesionistă la Quebec (Canada), și a câștigat centurile de campion NABA (North-American Boxing Association) și IBF Inter-Continental la categoria welter.

Jo Jo Dan (32 ani), care are acum 32 de victorii (17 prin KO) și 2 înfrângeri la profesioniști, a fost văzut câștigător de doi dintre arbitrii judecători, cu 116-111 și 114-113, în timp ce un al treilea l-a văzut învingător pe Bizier, cu 117-110. Bizier (29 ani) a suferit cu acest prilej prima sa înfrângere din carieră, după 21 de victorii consecutive, spre nemulțumirea fanilor locali, având în vedere că este originar din Saint-Emile, suburbie a Quebecului.

''Mândru și fericit să câștig titlurile de Campion Nord-American (NABA) și Intercontinental (IBF) de ziua țării mele!'', a scris boxerul român după meci pe contul său de Twitter.


Ionuț Ion a fost penalizat cu un punct, ''în mod exagerat'' după cum relatează presa nord-americană, în runda a zecea a meciului de 12 reprize, pentru ținerea adversarului.

Primele șase runde ale confruntării au fost foarte intense, ambii pugiliști lovind puternic la corp. Meciul și-a mai pierdut din intensitate, iar Bizier a părut să fie într-un ușor ușor avantaj în rundele 8 și 9, Jo Jo Dan a fost depunctat în runda a 10-a, însă a revenit puternic în ultimele două reprize, când a punctat cu lovituri precise. Dacă românul a fost dezavantajat din punct de vedere fizic, el a compensat prin viteza sa superioară, relatează presa canadiană.


Yvon Michel, promotorul lui Bizier, a cerut revanșa după acest meci, care îl duce pe Jo Jo Dan pe locul secund în clasamentul IBF al categoriei și mai aproape de un meci pentru titlul mondial.

Ultimele Stiri
abonare newsletter