Sport

Bastos, înapoi în Gruia?

Brazilianul vrea să plece de la Al-Nassr, club care se confruntă cu mari probleme financiare. Posibila destinație a mijlocașului e fosta sa echipă, CFR Cluj.

Rafael Bastos s-ar putea întoarce la CFR Cluj. Neplătit de mai multe luni, brazilianul refuză să mai joace la Al-Nassr și le-a cerut șefilor arabi să-l lase să plece. În ultimele două sezoane, jucătorul de 28 de ani a bifat 24 de meciuri și 12 goluri în tricoul arabilor.

Reîntoarcerea lui Bastos e binevenită în Gruia, în condițiile în care nici Maah, Hora și nici Deac nu au dat randamentul așteptat în banda dreaptă a ofensivei feroviare. Deși se simte cel mai bine în postura de extremă dreapta, jucătorul de 28 de ani poate evolua și în spatele vârfurilor. „În Portugalia am jucat mai mult ca extremă dreapta, acolo mă simt cel mai bine, dar mă adaptez în funcţie de sistem”, a declarat Bastos în momentul venirii la CFR, în vara lui 2010.


A reușit o „dublă" cu Braga

În cei trei ani petrecuți în Gruia, Rafael Bastos a reușit să impresioneze la gruparea „vișinie”. Fotbalistul a strâns 85 de meciuri și 13 goluri în toate competițiile. Dar cea mai frumoasă amintire a sa în tricoul feroviarilor se leagă de meciul cu Braga, din 19 septembrie 2012, din grupele Champions League. Atunci, brazilianul i-a cucerit definitiv pe fanii clujeni, după ce a marcat două goluri superbe în poarta lusitanilor, care i-au impresionat până și pe șeicii lui Al-Nassr. Oficialii clubului saudit au înaintat urgent o ofertă clubului din Gruia, iar șefii ardeleni au acceptat-o fără să ezite. 2,7 milioane de euro au plătit arabii în contul „vișiniilor”, bani care au venit în două tranșe.

800.000 de euro e salariul stagional al lui Bastos la Al-Nassr

Etichete: cfr cluj
abonare newsletter