Sport

Reghecampf va miza totul pe atac contra lui Schalke: "E ultima noastră șansă"

Campioana României caută prima victorie în grupele Ligii Campionilor, contra lui Schalke 04.

Sursa foto: uefa.com Sursa foto: uefa.com

Steaua merge brici în campionat, dar în Champions League a rămas datoare fanilor roș-albaștri. După patru etape disputate, campionii României au reușit să obțină doar două remize, ambele contra elvețienilor de la FC Basel: 1-1 la București și 1-1 pe St. Jakob-Park.

„Militarii” vor să spargă gheața, mâine seară, în fața lui Schalke. Nemții s-au impus pe teren propriu cu 3-0, după golurile marcate de Uchida (’67), Boateng (’78) și Draxler (’85). „Şi ce dacă jucăm cu Schalke? Ce să fac acum, să vin şi să spun că nu putem s-o batem? N-am cum să zic aşa ceva pentru că eu chiar cred că putem să câştigăm. Ne-am calificat în grupa de Liga Campionilor, deci e momentul să ne ridicăm la nivelul acestei competiţii. Dacă nu câștigăm nu vom mai avea nicio șansă să ne calificăm în primăvara europeană. Este important și pentru jucători să câștige primul meci din Champions League”, este avertismentul lui Laurențiu Reghecampf.


Totul pe cartea atacului

Pe ultimul loc în grupă, steliștii vor risca totul pentru a-i învinge pe nemți. Reghecampf va folosi o formulă ultra-ofensivă contra trupei lui Jens Keller. „Schalke are un compartiment ofensiv foarte bun. Draxler, Boateng, Farfan și Mayer sunt jucători foarte periculoși, care dacă vor avea spații ne vor pune probleme. Vom aborda meciul ofensiv, dar trebuie să fim foarte atenți în momentele în care vom pierde mingea. La Basel am jucat bine, ne-am creat foarte multe ocazii, dar din păcate nu am câștigat cele trei puncte. Trebuie să jucăm la fel, să fim atenți, agresivi și doar așa vom avea o șansă să ne impunem”, a anunțat antrenorul „roș-albaștrilor”. „Nu va fi o tragedie dacă nu ne vom califica în primăvara europeană. Pentru noi cel mai important lucru este câștigarea campionatului și a Cupei", a punctat Reghecampf.

Probleme de lot

Steaua se confruntă însă cu probleme mari de lot înaintea disputei cu Schalke. Nu mai puțin de patru jucători nu vor putea evolua în partida de mâine. „În afară de Filip și Pintilii, care sunt accidentați pe o perioadă mai lungă, Paul Pârvulescu și Tatu nu pot evolua nici ei marți seară. Pârvulescu e răcit și trebuie să ia antibiotice până mâine, iar Tatu are probleme la genunchi. Am încercat să îl recuperăm, dar nu e timp suficient”, a explicat Reghecampf.


Brigadă olandeză

Arbitrul olandez Bas Nijhuis va conduce la centru partida de mâine seară. Nijhuis va fi ajutat de asistenţii Rob van de Ven şi Charles Schaap, de arbitrii suplimentari Serdar Gozubuyuk şi Ed Janssen, în timp ce arbitru de rezervă a fost desemnat Davie Goossens. Delegat UEFA va fi spaniolul Eduard Dervishaj, în timp ce obsevator de arbitri a fost desemnat slovacul Jozef Marko.


Clasament Grupa E:


1. Chelsea 9p

2. Schalke 6p


3. FC Basel 5p

4. Steaua 2p


 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter