Sport

Salvarea României, în mâinile fetelor!

Naționala de fotbal feminin a României păstrează șanse de calificare la CM din Canada. „Tricolorele” ocupă locul trei în grupă, iar un rezultat de egalitate sau o victorie în Spania le-ar apropia și mai mult de obiectiv.

Ce nu au reușit elevii lui Victor Pițurcă o pot face jucătoarele pregătite de Mirel Albon și Maria Delicoiu. Cu doar un singur eșec în trei partide, „tricolorele” sunt îndreptățite să creadă într-o calificare la Mondialul din 2015. Un rezultat pozitiv obținut duminică pe terenul Spaniei ar spori și mai mult șansele româncelor de calificare la turneul final din Canada. „Ne dorim foarte mult să ne calificăm și să-i răzbunăm pe băieți. Îmi pare foarte rău că nu vor juca la Mondialul din Brazilia, era bine pentru fotbalul românesc să fie și ei acolo. Păcat că nu au reușit să spargă ghinionul și să se califice. Așa a fost să fie, totul se întâmplă cu un scop. Poate că acum nu au fost pregătiți pentru Mondial. Trebuie să muncim mai mult și să credem că putem să ajungem la un turneu final. Cu siguranță, în viitor nu vom absenta de la campionatele importante”, a declarat Raluca Sârghe, fosta jucătoare a Olimpiei, pentru Monitorul de Cluj.

Spania, favorita grupei

Duelul cu Spania le dă însă frisoane „tricolorelor”. Ibericele sunt principalele favorite la câștigarea grupei, după ce s-au impus în derby-ul cu Italia, scor 2-0. Spanioloaicele ocupă locul doi în grupă, la egalitate de puncte (6) cu jucătoarele din „Cizmă”, dar cu un meci mai puțin disputat. România împarte poziția a treia cu Cehia, cu patru puncte. „Va fi un meci dificil, dar important în același timp. Ar fi ideal să scoatem un egal acolo, ne-ar ajuta pe mai departe. Cea mai periculoasă jucătoare a lor e Veronica Bosquite, care joacă în Suedia la aceeași echipă cu brazilianca Marta. Spania nu stă însă într-o singură jucătoare. Au o echipă valoroasă, compactă, care a crescut în ultima perioadă. La Campionatul European au fost o surpriză plăcută. Sunt favoritele grupei, ținând cont că la meciul direct cu Italia au câștigat cu 2-0. E o echipă tehnică, cu un joc în viteză, are aproape același stil ca și Barcelona. O să fie greu să obținem o remiză, dar nu și imposibil, având în vedere că ultima dată când am jucat pe terenul Spaniei am făcut 0-0”, este optimistă Sârghe, care nu a făcut însă deplasarea în Spania, fiind accidentată.


Fără Cosmina Dușa, dar cu 10 „olimpice” în lot

O altă absență importantă din lotul României e Cosmina Dușă, care acuză dureri acute la spate și la piciorul stâng. „Mi-aș fi dorit să joc, dar din păcate sunt accidentată. Sper ca fetele să facă un meci bun și să se întoarcă de acolo cu cel puțin un rezultat de egalitate”, a transmis Cosmina Dușa, coechipieră cu Raluca la campioana Turciei Konak Belediyesi.

Albon a deplasat în Spania și 10 jucătoare de la Olimpia Cluj, echipă pe care o antrenează. Mirela Ganea (portar), Corina Olar, Maria Ficzay, Andreea Corduneanu (fundași), Ștefania Vătafu, Ioana Bortan, Mara Bâtea, Alexandru Iușan (mijlocași), Alexandra Lunca și Andreea Voicu (atacanți) sunt fotbalistele convocate de la campioana României.


Meciul cu Cehia s-a jucat pe Cluj Arena

Pe 30 octombrie, România a obținut doar o remiză pe Cluj Arena, în fața Cehiei, scor 0-0. A fost prima partidă a naționalei găzduită de noua arenă a Clujului . La meci au asistat circa 300 de suporteri.

Partida dintre Spania și România, din cadrul preliminariilor CM din Canada, are loc duminică. Va fi ultimul joc disputat de „tricolore” în 2013.

Etichete: spania cehia romania
Ultimele Stiri
abonare newsletter