Sport

Pițurcă: "Grecia a fost mai bună ca noi în ambele jocuri. Nu îmi dau demisia"

Victor Pițurcă nu intenționează să-și dea demisia după ratarea calificării României la CM din Brazilia, în dauna Greciei. Selecționerul a recunoscut însă superioritatea reprezentativei pregătită de Fernando Santos.

"Grecia a fost mai bună ca noi în ambele jocuri. Calificarea am pierdut-o la Atena, era foarte de greu de surmontat acest rezultat, dar nu imposibil. Dacă nu primeam acel gol ca în curtea școlii altfel se desfășura partida. Am înțeles că am avut și un penalty, dar din păcate pentru noi e exclus acest lucru. A fost o muncă de doi ani și jumătate, păcat că nu am reușit calificarea, ar fi fost o performanță formidabilă. Ne-am autodepășit, am reușit rezultate foarte bune, am terminat înaintea Turciei și a Ungariei. Toți jucătorii mi-au plăcut, au luptat pe viață și pe moarte. I-am felicitat după meci. Una peste alta, s-a calificat echipa care trebuia", a declarat Pițurcă la Antena 1.

Selecționerul a comentat și scandările suporterilor, care i-au cerut demisia. "Am format o echipă competitivă, pentru un anumit nivel, dar avem nevoie de materie umană, de jucători. Eu sper ca România să se califice în preliminariile următoare. În momentul acesta eu spun că îmi voi duce mandatul la final. A fost acel grup care mă contestă mereu. Nu vreau să vorbesc acum despre asta, sunt prea supărat", a precizat selecționerul.

abonare newsletter