Sport

Cine l-a trădat pe Dragomir?

Dumitru Dragomir a dezvăluit, joi seară, numele prietenilor conducători de cluburi care i-au promis că-l votează la alegerile pentru şefia LPF, dar care l-au ales pe contracandidatul său, Gino Iorgulescu, aceştia fiind reprezentanţii FC Vaslui, FC Braşov, FC Dinamo şi Pandurii Târgu Jiu.

Invitat la Realitatea TV, Dragomir a vorbit mai întâi de conducătorii de cluburi apropiaţi lui, care i-au transmis de la început că nu îl vor vota, Astra Giurgiu şi Ceahlăul Piatra Neamţ.

"Problema este că nişte prieteni care îmi jurau credinţă, aceia m-au trădat şi puteau să-mi spună. De exemplu, unul a venit azi-dimineaţă la mine şi mi-a spus: 'Nea Mitică, sunt prieten de o viaţă cu dumneata, dar trebuie să votez cu Gino Iorgulescu'. Şi-l voi aprecia toată viaţa pe Ioan Niculae de la Astra. Ştefan mi-a zis: 'Băi, Mitică, eu sunt prieten cu tine, dar votez cu Gino'. De ce să fiu supărat pe aceşti oameni?"


Dragomir a spus că, în schimb, prietenul său din copilărie, Adrian Porumboiu, patronul FC Vaslui, a venit la el şi l-a asigurat de tot sprijinul lui la alegeri. "Dar pe alţii, care au venit la mine fără să-i chem eu, prieteni de o viaţă, care au copilărit cu mine... Au venit şi mi-au spus că mă votează fără să-i chem eu. Porumboiu de la Vaslui, care a copilărit cu mine. I-am făcut mai mult bine în viaţă decât mi-a făcut el mie", a spus Dragomir.

Fostul şef al ligii din ultimii 17 ani s-a declarat dezamăgit şi de Ioan Neculaie, patronul FC Braşov: "Sau Neculaie de la Braşov. Pentru Neculaie de la Braşov îmi puneam o mână, aşa, să mi-o taie cineva. Cu ce-o fi fost ăsta şantajat, n-am să pot înţelege niciodată".


Următorii pe lista trădătorilor sunt, susţine Dragomir, reprezentanţii FC Dinamo, club condus de acţionarul majoritar Ionuţ Negoiţă şi de preşedintele executiv Constantin Anghelache. Delegatul FC Dinamo care a fost la întâlnirea de miercuri seară s-a întâlnit cu Dragomir şi i-a dezvăluit ce s-a discutat cu premierul Victor Ponta şi cu vicepremierul Liviu Dragnea. Dar de votat a votat cu Giono Iorgulescu, a povestit Dragomir.

Al patrulea club pe listă a fost Pandurii Târgu Jiu, dar Dragomir le-a găsit circumstanţe atenuante, având în vedere că preşedintele Marin Condescu este în atenţia procurorilor, fiind şi reţinut 24 de ore. Însă, şi de la Pandurii a primit asigurări că va fi votat.


Despre toţi aceştia, Dragomir a afirmat că au "caracter mic de tot". El a reafirmat că îl apreciază pe Gheorghe Ştefan de la Ceahlăul Piatra Neamţ, care l-a anunţat din timp că va veni la putere cu "gaşaca" lui.

Alte cluburi care au votat schimbarea au fost, susţine Dragomir, Steaua, care a ales la îndemnul patronului Gigi Becali, CFR Cluj, FC Botoşani, Viitorul Constanţa, Oţelul Galaţi, probabil şi Petrolul


Fostul conducător al FC Naţional, Gino Iorgulescu, a fost ales în funcţia de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), el învingându-l la alegerile de joi pe Dumitru Dragomir, care se afla la conducerea forului din 1996. Iorgulescu a primit 11 voturi, iar Dragomir 7.

abonare newsletter