Sport

Capăt de linie pentru Mitică! Iorgulescu, noul șef al LPF!

Gino Iorgulescu a fost ales în funcţia de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF). Fostul conducător al celor de la FC Naţional l-a învins la alegerile de joi pe Dumitru Dragomir, care se afla la conducerea forului din 1996.

Iorgulescu a primit 11 voturi, iar Dragomir doar 7.

Dumitru Dragomir era preşedintele LPF din 1996, fiind reales în această funcţie în octombrie 2000, când l-a avut contracandidat tot pe Iorgulescu, în noiembrie 2005 şi în noiembrie 2009.


La alegerile din 2000, Dragomir a primit 11 voturi, iar Gino Iorgulescu a obţinut cinci voturi.

“Gino a fost și este un președinte meritoriu, are în spate o activitate fotbalistică de ani de zile. Îi doresc să stea cel puțin cât am stat eu. Sunt bucuros că Liga va fi condusă de un om ca Iorgulescu. S-au implicat puternic oamenii politici, au fost mai tari ca mine. Nu a contat deloc programul meu, pentru că a contat influența politică”, a declarat Dumitru Dragomir.


“Unii s-au jurat pe Biblie că mă vor vota, dar au dat-o cotita”

Mitică a lansat atacuri dure și la adresa unor conducători ai cluburilor din Liga I. “Nu au votat curvele astea pe care eu le-am ajutat de-a lungul timpului. Dintre cei 11, 6 sunt curve bătrâne. Alții s-au jurat pe copii și pe Biblie că mă vor vota, dar au dat-o cotita. Steaua și Porumboiu au votat împotriva mea. Nu voiam să câștig la Ligă prin votul lui Gigi, mai bine muream. Niciodată nu m-a ajutat, Gigi e mâncător de rahat”, a răbufnit fostul oficial al LPF.

Va încasa 150.000 de euro!

Dragomir nu va pleca cu mâna goală de la Ligă. Acesta va încasa salariul pe 10 luni în valoare de 150.000 de euro. “Eu sunt un înfrânt, mă duc la afacerile fiului meu, dar s-ar putea să mă duc la o televiziune. Am două solicitări și din partea a două cluburi mari. Sincer, nepoții și soția au nevoie de mine, prea mult am fost plecat de acasă”, a încheiat în stilul său caracteristic Mitică Dragomir.


Campionat cu 16 echipe

Proaspăt  instalat în funcție, Gino Iorgulescu a mărturisit că ia în calcul varianta reducerii numărului de echipe în primul eșalon. Vreau să readuc lumea la stadion și să atragem sponsori pentru fotbalul românesc. Un campionat cu 16 echipe și crearea competiției Cupa Ligii sunt primele modificări pe care aș vrea să le fac. Am discutat aseară și cu președinții să aducem un șef străin în fruntea Comisiei Centrale a Arbitrilor, care să schimbe în bine arbitrajul românesc. În cei 17 ani în care a fost la Liga Profesionistă, Dumitru Dragomir a făcut multe lucruri bune. Încercăm să preluăm tot ce a făcut dânsul bine și să îmbunătățim ceea ce a făcut mai puțin bine, a precizat Iorgulescu.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter