Sport

Două medalii de aur și două de argint pentru gimnaștii români, la Europenele din Franța

Sportivii români au cucerit, duminică, două medalii de aur și două de argint în finalele seniorilor la Campionatele Europene de gimnastică aerobică de la Arques (Franța).

Aurul a fost câștigat la trio de Andreea Bogati, Oana Corina Constantin și Anca Claudia Surdu și la perechi mixte de Bianca Becze și Marius Petrușe, în timp ce medaliile de argint au revenit lui Mircea Zamfir, la individual masculin, și grupului format din Maria Bianca Becze, Andreea Bogati, Oana Corina Constantin, Diana Cristina Deac și Anca Claudia Surdu.

România a mai cucerit aurul în proba pe echipe la seniori.


În finala de la trio, Andreea Bogati, Oana Corina Constantin și Anca Claudia Surdu au ocupat primul loc, cu 21,555 puncte, urmate de Rusia și Franța, în timp ce Marius Gavriloaie, Cristian Iordan și Marius Petrușe s-au clasat pe cinci în această probă, cu 20,650 p.

La perechi mixte, Bianca Becze și Marius Petrușe și-au adjudecat victoria cu 21,250 p, la egalitate cu Rusia, clasată de asemenea pe primul loc. Bronzul a revenit Italiei. Andreea Bogati și Tudorel Valentin Mavrodineanu s-au clasat pe locul 5, cu 20,900 p.


Mircea Zamfir a ocupat locul al doilea la individual masculin, cu 21,550 p, devansat de italianul Riccardo Pentassuglia, 21,950 p. Bronzul a revenit francezului Benjamin Garavel.

Tot argint a cucerit România în finala probei de grup, prin Maria Bianca Becze, Andreea Bogati, Oana Corina Constantin, Diana Cristina Deac și Anca Claudia Surdu, cu 21,438 p. Franța a luat aurul, cu 21,550 p, iar Rusia bronzul (21,066 p).


Singura finală fără medalie a fost la individual feminin, unde Oana Corina Constantin s-a clasat pe pe locul al patrulea, cu 21,250 p, devansată de Sara Moreno (Spania), 21,500 p, Lubov Gazov (Austria), 21,450 p, Dora Hegyi (Ungaria), 21,400 p. Maria Bianca Becze a terminat pe 6, cu 21,050 p.

În întrecerea juniorilor, România a cucerit duminică nu mai puțin de cinci medalii, dintre care două de aur, una de argint și două de bronz. Medaliile de aur au fost cucerite la trio, de Bianca Maria Gorgovan, Lavinia Ioana Panaete și Alina Radu, și la grup, de Andreea Drenea, Bianca Maria Gorgovan, Lavinia Ioana Panaete și Alina Radu și Andreea Scînteie. Argintul a fost adjudecat de Alina Radu la individual feminin, iar cele două medalii de bronz au revenit Laviniei Ioana Panaete, la individual, și la perechi mixte, prin Bianca Maria Gorgovan și Lucian Ștefan Săvulescu. România a cucerit și medalia de argint în concursul pe echipe.

Ultimele Stiri
abonare newsletter