Sport

Boc nu vrea ca Primăria să-i vândă lui Walter acţiunile U Cluj

Omul de afaceri Florian Walter a cerut ca Primăria să îi vândă acţiunile U Cluj pe care le deţine astfel încât să poată acorda finanţare pentru club. Primarul Emil Boc a declarat că legea nu i-ar permite să finanţeze un club la care Primăria nu este acţionar.

Primarul Emil Boc a declarat, miercuri, că nu este de acord cu propunerea lui Florian Walter ca Primăria să îi vândă lui acţiunile pe care le deţine la Universitatea Cluj. Vinderea acţiunilor nu ar rezolva problema finanţării. “Oferta o vom analiza în Consiliul Local. Din punctul meu de vedere nu rezolvă problema finanţării de către Consiliul Local a Universităţii Cluj pentru că Legea sportului e foarte clară: poţi să participi la finanţarea unui club sportiv societate comercială doar prin majorare de capital dacă eşti acţionar. Ori, dacă noi ieşim de la U Cluj înseamnă că putem să finanţăm numai CFR-ul pentru că rămânem acolo acţionari şi nu poţi să finanţezi U Cluj. Deci nu rezolvă problema finanţării dacă asta s-a urmărit”, a explicat Emil Boc.

Întrebat de jurnalişti, primarul a adăugat că Florian Walter nu cunoaşte Legea sportului şi de aceea a făcut acea propunere. “Nu cred că domnul Walter ştie Legea sportului. Dânsul ştie Legea societăţilor comerciale pentru că e om de afaceri”, a spus Boc.


În opinia primarului, soluţia pentru finanţare se găseşte într-un proiect de lege care prevede ca primăriile să poată finanţa cluburile sportive dacă îşi permit acest lucru. “Soluţia este şi e pe masa Parlamentului de a adopta proiectul de lege care să permită finanţarea cluburilor acolo unde primăriile doresc şi au această posibilitate financiară”, a precizat Emil Boc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter