Sport

Dragomir vrea să îl angajeze ca grădinar la LPF pe Gigi Becali

Șeful Ligii Profesioniste de Fotbal susţine că Gigi Becali nu este vinovat nici în cazul schimbului de terenuri cu MapN.

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a anunţat, joi, că intenţionează să facă o cerere prin care să îl poată angaja pe Gigi Becali, aflat în prezent la Penitenciarul Poarta Albă unde execută o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni, pe post de grădinar la instituţia pe care o conduce.

Dragomir a explicat că finanţatorul FC Steaua ar veni dimineaţa să muncească la sediul LPF, iar seara s-ar putea întoarce la penitenciar.


„Aceastră treabă nu este un bluf, eu de mult mă interesez prin avocaţi. Niciun avocat al lui Gigi Becali nu a spus asta, dar eu o spun pentru că am avut un prieten, Dulugeac, cel cu hergheliile (n.r. - Ion Dulugeac), el a fost arestat şi după câteva luni i-au dat voie să muncească în afară. Se ducea şi muncea la un particular, iar particularul plătea la penitenciar, totul legal din toate punctele de vedere. Şi atunci, mintea mea m-a dus, pentru că Liga Profesionistă de Fotbal are nevoie aici de un post de grădinar, dacă regimul penitenciarelor doreşte să fie muncă brută. Dacă îi dă voie să ajute Liga pentru multitudinea de probleme (n.r. - de fotbal) care sunt aici la Ligă, atunci Gigi, care a învăţat foarte multe, ar ajuta Liga din toate punctele de vedere, mai ales pe Steaua. Şi atunci el ar lucra de dimineaţa până seara la Ligă, iar seara se duce la penitenciar, conform legii”, a spus preşedintele LPF, într-o conferinţă de presă.

Dumitru Dragomir susţine că Gigi Becali nu este vinovat nici în cazul schimbului de terenuri cu MApN, având în vedere că tranzacţia a fost avizată de fostul preşedinte „Emil Constantinescu şi camarila sa”, şi nici în dosarul mita deoarece premierea altor echipe se practică la alte sporturi în România.


„Nu vrem să facem nimic în afara legii, nu vrem să supărăm pe nimeni, nici justiţia, nici procurorii, nici poliţiştii, nu vrem să supărăm pe nimeni. Vrem să dăm o mână de ajutor unui om despre care toată lumea ştie că nu a fost vinovat. Pentru că acel schimb de terenuri a fost aprobat de preşedintele ţării, domnul Emil Constantinescu şi cu toată camarila de la putere de la acea vreme, deci nu Gigi Becali e vinovat. Iar la problema cu mita, premierea s-a folosit la noi în permanenţă. Înseamnă că toţi care au greşit în decursul ultimilor zece ani, pentru că am impresia că asta nu se prescrie după 12 ani, toţi trebuie judecaţi? În plus, la alte sporturi în ţara noastră premierea este permisă. Se premiază echipa X când joacă împotriva echipei Y. Se premiază să câştige, nu să piardă. Iar Becali a premiat să câştige, nu să piardă”, a explicat oficialul LPF.

abonare newsletter