Sport

Corina Căprioriu, medalie de Aur, la Grand Prix de judo de la Qingdao

Vicecampioana olimpică Corina Căprioriu a câştigat, miercuri, medalia de aur la categoria 57 de kilograme, la Grand Prix IJF de la Qingdao (China), turneu de judo dotat cu premii totale de 100.000 de dolari.

Sursa foto mediafax.ro Sursa foto mediafax.ro

Corina Căprioriu a debutat în competiţie în grupa D, cu victorie în faţa chinezoaicei Tonjuan Lu, iar în semifinale a eliminat-o pe sportiva braziliană Tamires Da Silva. În finală, Căprioriu s-a duelat tot cu o braziliancă, Rafaela Silva, pe care a învins-o, obţinând medalia de aur, scrie Mediafax.

Tot la categoria 57 de kilograme, Loredana Ohâi a învins-o în prima luptă din grupa B, pe Meihua Jin (China), dar apoi a cedat în faţa rusoaicei Irina Zabludina. În recalificări, Ohâi a obţinut victoria în faţa chinezoaicei Ying Zhou, iar pentru medalia de bronz a luptat cu judoka Tamires Da Silva (Brazilia), fiind învinsă.


La categoria 48 de kilograme, Monica Ungureanu a debutat cu victorie în grupa D, în faţa chinezoaicei Yahong Jiang. În semifinale, Ungureanu a fost învinsă de rusoaica Alesya Kuzneţova, iar în recalificări, în lupta pentru medalia de bronz, a cedat în faţa sportivei Lusine Avakyan (Rusia).

Andreea Chiţu, la categoria 52 de kilograme, a învins-o pe Luana Pinheiro (Brazilia), în grupa A, dar a pierdut în semifinale, cu Romy Tarangul (Germania). În recalificări, pentru medalia de bronz, Andreea Chiţu a fost învinsă de Milena Mendes (Brazilia).


Monica Ungureanu, Andreea Chiţu şi Loredana Ohâi au ocupat locul cinci la categoriile lor de greutate.

La competiţie participă 162 de sportivi (91 de băieţi şi 71 de fete) din 13 ţări.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter