Sport

Clujencele, majoretele de aur ale Europei

Echipa de majorete cadete „Deja Vu”, antrenată de Zsuzsanna Trella şi Adela Berindean, aparţinând Liceului Teoretic „Avram Iancu” din Cluj-Napoca, a reprezentat România la a XV-a ediţie a Campionatul European (CE) desfăşurat la Brno, în Cehia, câştigând medalia de aur.

La competiţia organizată sub egida Asociaţiei Europene de Majorete (EMA) au participat aproximativ 103 de echipe din 10 ţări. Echipele de majorete cadete şi junioare „Deja-Vu”, antrenate de Zsuzsanna Trella şi Adela Berindean au reprezentat România la secţiunea „majorete tradiţionale cu pom-poni”, la două probe de concurs: paradă marş şi coregrafie de scenă.

Cadetele „Deja-Vu” au strălucit pe scenă şi au câştigat din nou locul I, medalia de aur şi titlul de campioane europene. Echipa de majorete cadete a menţinut reuşita din 2012, devenind astfel, timp de 2 ani consecutiv, câştigătoarea acestui prestigios trofeu, luptând cu 13 formaţii similare de pe „Bătrânul continent”.


Pe de altă parte, aflate la prima lor reprezentaţie, junioarele de la „Deja-Vu” au avut de înfruntat alte 10 echipe din toată Europa. Majoretele românce au obţinut locul III şi medalia de bronz la CE din Cehia, reuşind să surclaseze echipe care se aflau de mulţi ani pe podium. Junioarele au avut parte de o evoluţie rapidă în clasament atât pe plan naţional, cât şi european.

Ultimele Stiri
abonare newsletter