Sport

Petrolul ar putea fi depunctată!

Petrolul ar putea pierde 7 puncte din cele 16 câștigate până acum în Liga 1, deorece nu a avut pe foaie de joc, la trei partide, cel puțin 5 jucători formați la nivel național, condiție menționată în articolul 46 al ROAF (regulamentul de organizare a activităților fotbalistice).

Acest articol a fost însă abrogat în 28 iunie 2013 ca urmare a unui proces câştigat la TAS de doi jucători ai CFR-ului, Felgueiras şi Cadu.
Cei doi au contestat modificările aduse în vara lui 2012, prin care FRF creştea numărul de jucători formaţi la nivel naţional obligatorii pe foaia de joc în trei paşi, prin reducerea numărului de extracomunitari din teren. Federaţia s-a apărat, declarând că reforma este similară politicii „home-grown players” a UEFA din cupele europene, dar fotbaliștii au demonstrat că modificarea îngrădeşte dreptul la muncă al comunitarilor în România şi au obţinut abrogarea întregului articol.
Dumitru Dragomir, președintele LPF, a declarat vineri seara că nu crede că Petrolul va fi sancționată. „Din ce am discutat de dimineaţă la Ligă, nu e pericol ca Petrolul să piardă la masa verde meciurile. UEFA a desfiinţat acel articol, în care era obligatoriu să ai 5 asemenea jucători. S-au strâns avocaţi şi specialişti şi s-a stabilit că Petrolul nu pierde punctele“, a declarat Dragomir. LPF va lua în zilele următoare o hotărâre în acest caz.
„Lucrurile sunt mai complicate, pentru că articolul respectiv a fost anulat de o decizie a TAS într-un litigiu intentat de CFR Cluj, după care a fost introdus din nou. Dar o dată ce a fost anulat de TAS, instanţa supremă, nu ştiu cum poate fi reintrodus fără să fie modificat. De asta spun că lucrurile sunt complicate şi trebuie să discutăm“, a declarat și Vasile Alexandru, vicepreședintele LPF, conform ProSport.

Petrolul va juca luni seara împotriva celor de la CFR Cluj, într-un meci din etapa a noua a Ligii 1. Partida va începe la ora 21.30 și va fi transmisă în direct de DigiSport 1.

abonare newsletter