monitorulcj.ro Menu
Sport

Noi medalii pentru sportivii români la Jocurile Francofoniei

Sportivii români au cucerit noi medalii la Jocurile Francofoniei, găzduite de oraşul francez Nisa, şi au ajuns la un bilanţ de cinci de aur, trei de argint şi una de bronz.

România a cucerit două medalii de aur la tenis de masă, în proba de dublu mixt, prin perechea Hunor Szocs/Cristina Hîrîci (3-2 cu francezii Romain Lorentz/Laura Gasnier) şi la simplu masculin, prin acelaşi Hunor Szocs (3-2 cu Lorentz). În întrecerea pe echipe, Lorentz şi Gasnier şi-au luat revanşa în faţa românilor Szocs şi Hîrîci, pe care i-au învins cu scorul de 3-0 în finală, potrivit Agerpres.

Miercuri, atletul Sergiu Ursu a cucerit aurul în proba de aruncarea discului, cu rezultatul de 62,87 m, în timp ce Andrei Gag s-a clasat pe 5, cu 55,60 m. Andreea Ogrăzeanu a luat argintul la 100 m plat, cu timpul de 11 sec 72/100, acelaşi cu care a fost înregistrată învingătoarea - Ayodele Ikuesan (Franţa), diferenţa făcându-se la foto-finiş.

Alte medalii de aur au fost cucerite de luptătoarele Mădălina Lingurar (cat. 48 kg) şi Beatrice Oancea (cat. 67 kg), în timp ce Ionuţ Moise (cat. 66 kg) şi Andrei Franţ (cat. 84 kg) au luat argintul, respectiv bronzul la lupte libere.