Sport

Naționala Turciei, în căutarea unei minuni

Selecţionerul naţionalei Turciei, Fatih Terim, a declarat, luni seara, într-o conferinţă de presă la Arena Naţională, că echipa sa caută o minune în partida cu reprezentativa României din preliminariile Cupei Mondiale din 2014.

Selecţionerul naţionalei Turciei, Fatih Terim Selecţionerul naţionalei Turciei, Fatih Terim

„Căutăm o minune. Cu toţii suntem conştienţi ce se va întâmpla dacă vom fi învinşi sau dacă va fi un meci egal. Le-am spus jucătorilor mei să nu le fie frică de greşeli şi de înfrângere pentru că nu avem ce pierde. Am 7-8 jucători răciţi, dar toată echipa este motivată, toţi au ieşit la antrenament fără a fi întrebaţi. Pentru Arda Turan trebuie să mă consult cu doctorul”, a spus Terim.

Întrebat ce părere are despre faptul că selecţionerul României, Victor Piţurcă, a afirmat că Turcia are şanse mici să ajungă la baraj chiar dacă va învinge la Bucureşti, Terim a răspuns: „Nu e greşit ce a spus colegul meu. Noi vom mai juca în deplasare cu Estonia şi cu Olanda acasă, iar misiunea noastră nu se termină aici dacă vom câştiga la Bucureşti. Să batem noi România şi apoi vedem. Îl felicit pe Victor Piţurcă pentru echipa pe care a format-o şi îi mulţumesc pentru gândurile bune”.


„Bucureștiul nu ne e străin”

Fatih Terim a precizat că turcii se simt foarte apropiaţi de România: „Sunt sigur că suporterii noştri de aici vor veni la meci. Bucureştiul nu este un oraş străin pentru noi. Ne simţim foarte apropiaţi de România”.

Selecţionerul Turciei a declarat că s-a întâlnit deja cu fostul său elev Gheorghe Hagi. „Cu Hagi m-am întâlnit imediat ce am venit la Bucureşti, iar cu Popescu mă văd după antrenament. Sunt doi jucători foarte importanţi pentru mine. De fiecare dată când îi văd sunt foarte mândru. Relaţia noastră de prietenie va continua”, a spus Terim.


Atacantul Burak Yilmaz a afirmat că jucătorilor turci nu le este frică de înfrângere, deoarece au venit la Bucureşti să câştige. „Suntem conştienţi de importanţa meciului de mâine şi vom da totul pe teren pentru a arăta că avem valoare. Pentru succesul echipei ne vom juca toate şansele până în ultimul minut. Nu ne este frică de o înfrângere, am venit să câştigăm. Echipa României este foarte valoroasă. Am avut multe întâlniri cu echipele româneşti de club, dar credem că vom fi victorioşi mâine”, a precizat Burak Yilmaz.

Jucătorii naţionalei Turciei au efectuat ieri antrenamentul oficial pe Arena Naţională.


Echipa naţională a României a întâlnit aseară, de la ora 21.00, pe Arena Naţională, reprezentativa Turciei, într-o partidă din grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014.

abonare newsletter