Sport

Start de sezon pentru handbaliste

„U“ Jolidon va începe astăzi noul sezon al Ligii Naționale de handbal. Clujencele vor juca acasă împotriva formației HCM Roman.

Horațiu Pașca, noul antrenor al „studentelor“, a declarat că sezonul ce va începe astăzi va fi unul dificil pentru formația clujeană, de reconstrucție.
„U“ Jolidon se confruntă cu probleme financiare, iar mai multe jucătoare, care au dus greul în ultimele sezoane, cele mai bune din istoria echipei, au ale să plece la alte cluburi. În locul lor au fost aduse mai multe tinere de perspectivă, care au însă nevoie de o perioadă de acomodare și de experiență la nivelul Ligii Naționale. „Va fi un sezon dificil. Avem un lot mic, dar împreună, ca o familie, vom încerca să obținem un loc cât mai bun. Suntem în reconstrucție, avem în lot multe tinere, de 19-20 de ani, internaționale de tinere și de foarte mare perspectivă. Obiectivul nostru în acest an este reconstrucția și omogenizarea. Avem nevoie de suporteri, sper să fie alături de noi, să ne susțină pe tot parcursul sezonului“, a declarat antrenorul de la „U“ Jolidon.  

Formația clujeană va debuta astăzi în noul sezon al Ligii Naționale. Primul adversar al „U“ Jolidon este HCM Roman, formație care a transferat mai multe jucătoare în această vară și va ataca locurile 1-6. În ediția 2013-14 a Ligii Naționale vor participa 12 echipe, iar la finalul sezonului regulat se va organiza play-off (pentru primele șase echipe) și play-out (pentru ultimele șase clasate). Cea mai notabilă schimbare este dispariția campioanei ultimelor sezoane, Oltcim Râmnicu Vâlcea, formație desfințată, care a fost înlocuită de HCM Râmnicu Vâlcea.


Tivadar: „Am rămas aici pentru că suntem acasă“

Mihaela Tivadar și Mihaela Ani-Senocico sunt printre puținele handbaliste care au evoluat și în sezonul trecut la „U“ Jolidon. „Am avut oferte mai bune din punct de vedere financiar, dar am rămas aici pentru că suntem acasă, iar clubul înseamnă ceva pentru noi. Cred că merităm respect pentru ce am făcut aici, ne vom strădiu în continuare să fim cât mai sus. Avem nevoie de public, pentru că prima etapă e cea mai grea“, a spus Tivadar.
Horațiu Pașca, tehnicianul de la „U“ Jolidon, speră că elevele sale vor debuta cu dreptul în noul sezon, cu o victorie astăzi în fața celor de la HCM Roman. „Roman este o echipă echilibrată, cu un lot puternic, de primele șase locuri. S-au întârit în această vară, însă noi vom face tot ce ne stă în putință pentru a debuta cu dreptul, mai ales că jucăm și acasă“, a spus antrenorul clujencelor.
Meciul dintre „U“ Jolidon Cluj și HCM Roman se va disputa astăzi, de la ora 18, la Sala Sporturilor „Horia Demian“. Partida va fi transmisă în direct de Digi Sport 3.

Ultimele Stiri
abonare newsletter