monitorulcj.ro Menu
Sport

Steaua s-a calificat în grupele Ligii Campionilor

Steaua Bucureşti s-a calificat în grupele Ligii Campionilor la fotbal pentru a şaptea oară, marţi seara, după ce a terminat la egalitate cu Legia Varşovia, scor de 2-2 (2-1), în deplasare, în manşa a doua a playoff-ului competiţiei.

Steaua s-a calificat în grupele Ligii Campionilor (Sursa foto: romanialibera.ro)

Deşi pornea cu şansa a doua, după egalul de la Bucureşti (1-1), Steaua a marcat de două ori în debutul partidei, prin Nicuşor Stanciu (7) şi Federico Piovaccari (9), în timp ce golurile echipei gazdă a fost reuşite de Miroslav Radovic (27) şi Jakub Rzezniczak (90+4). Steaua s-a calificat graţie regulii golurilor marcate în deplasare, potrivit Agerpres.


Steaua a făcut un meci bun, a jucat pragmatic, chiar dacă a fost lipsită de două piese de bază, fundaşul Vlad Chircheş, care este ca şi transferat la Tottenham, şi mijlocaşul Mihai Pintilii, suspendat.

Steaua a început excelent meciul de la Varşovia şi a marcat de două ori în primele zece minute, cum nu visa nici cel mai mare stelist. Nicuşor Stanciu, la primul său gol sub tricoul Stelei, a deschis scorul în min. 7, după ce a întors un fundaş şi a şutat la colţul lung. Peste doar două minute, campioana României şi-a mărit avantajul: Filip a recuperat un balon, l-a angajat pe Piovaccari, iar italianul a trimis în plasă pe sub portarul slovac Kuciak.

Invitată de Steaua, Legia a luat conducerea jocului şi a început să pună presiune, iar în minutul 20 Kucharczyk a trimis balonul în plasă, dar golul a fost anulat pentru o poziţie de ofsaid.

La poarta cealaltă, Tănase a tras periculos din unghi, însă Kuciak a respins (24). Legia a redus din diferenţă în min. 27, când Wawrzyniak a centrat în careu, iar Radovic a reluat cu capul în plasă: 1-2.

Campioana Poloniei a controlat aproape total meciul, a făcut presing şi a câştigat mai mereu duelurile unu la unu, în timp ce Steaua a avut acţiuni ofensive sporadice, dar a rezistat destul de bine în apărare. Legia şi-a creat o ocazie bună în min. 42, când Furman a tras de la distanţă, iar Tătăruşanu a acordat corner.

Finalul primei reprize a aparţinut Stelei, care putea încheia conturile, dar Tănase a şutat peste poartă (45+1).

Legia a dominat autoritar şi după pauză, arătând că este superioară Stelei din punct de vedere fizic. Steaua a reuşit să se mai elibereze de presiune după schimbările făcute de gazde, iar Filip l-a pus la încercare pe Kuciak cu un şut din afara careului (74). Steaua a mai avut o ratare uriaşă a lui Filip, singur cu Kuciak (90), care a salvat golul. Legia a smuls egalul în ultimele secunde, când Jakub Rzezniczak (90+4) a marcat, profitând de relaxarea steliştilor.

Ultima prezenţă a Stelei în grupele Champions League a avut loc în sezonul 2008/09. În schimb, Legia nu s-a mai calificat în grupe din 1996. Antrenorul Laurenţiu Reghecampf a reuşit o performanţă extraordinară la Steaua, la 38 de ani neîmpliniţi.