Sport

Ghiță laudă campionatul, dar critică naționala

Ghiță Mureșan apreciază că Liga Națională de baschet are valoare, însă spune că echipele naționale nu au rezultate din cauza sistemului învechit.

Ghiță Mureșan, singurul baschetbalist român care a ajuns să joace în NBA, este prezent la Cluj, cu ocazia organizării summer camp-ului care îi poartă numele.
Mureșan organizează în România, de câțiva ani, un Summer Camp destinat copiilor cu vârsta de până la 14 ani, prilej cu care revine în țara de naștere. Ediția din acest an s-a desfășurat doar la Cluj, în perioada 18-21 august. Fostul jucător al „U“ Mobitelco a declarat că Liga Națională de baschet este o competiție puternică, însă se arată dezamăgit de echipele naționale, care nu înregistrează progrese. „Campionatul românesc este foarte puternic, îmi place acest lucru. Fiecare echipă are străini, care creează concurență, iar acest lucru este foarte pozitiv. Din păcate, cu echipele naționale suntem într-o mare groapă. Sistemul este foarte vechi și nu ajută deloc la dezvoltarea baschetbaliștilor. În România sunt mulți copii talentați, dar la vârsta de 14 ani ceva se rupe, iar ei nu mai progresează, la 18 ani sunt la fel ca la 14“, a spus Mureșan.
Ghiță a mai declarat că nu este interesat să investească într-un club din România. „O să investesc într-un club din țară când o să am bani de pierdut. Revin însă cu plăcere în țară în fiecare an pentru Summer Camp“, a precizat acesta.


Summer Camp 2013


În perioada 18-21 august 2013, 120 de copii au participat la „Ghiță Mureșan Summer Camp 2013”, desfășurat în Cluj-Napoca, la Polus Center.
Ghiță Mureșan a venit și în acest an în Romania cu dorința expresă de a insufla copiilor dragostea de baschet. „Revin cu același entuziasm acasă în fiecare vară. Aceste cursuri sunt forma mea de a da ceva înapoi baschetului pentru tot ce mi-a oferit de-a lungul anilor. Clujul e locul de unde am pornit și din această cauză am ales ca de fiecare dată să îmi țin cursurile și aici“, a precizat Mureșan, care ține astfel de cursuri și în SUA, la Washington Wizards, una dintre echipele pentru care a evoluat.
Dacă în anii trecuți, Summer Camp-ul lui Ghiță Mureșan a fost organizat în mai multe orașe din întreaga țară, în acest an a avut loc doar la Cluj Napoca, din cauza faptului că un sponsor important nu a mai putut sprijini această acțiune.

Ultimele Stiri
abonare newsletter