Sport

Cîrstea a urcat pe 21 după turneul de la Toronto

Sorana Cîrstea, care a jucat duminică finala turneuluui de la Toronto, a urcat şase poziţii şi se află pe locul 21 în clasamentul WTA, cu 2.260 puncte. Românca a fost felicitată de Serena Williams.

Sorana Cîrstea a fost învinsă, duminică, de liderul mondial Serena Williams, în finala turneului de la Toronto, dotat cu premii în valoare totală de 2.369.000 de dolari. În urma disputării finalei de la Toronto, Cîrstea a devenit sportiva din România cel mai bine clasată în ierarhia WTA.
Românca a fost felicitată la finalul meciului de Serena Williams, câștigătoarea competiției și una dintre cele mai bune tenismene din istorie. „Eşti atât de tânără! Mi-aş fi dorit să am 23 de ani, nu fi tristă! Ai învins atât de multe jucătoare de top în această săptămână şi eşti o jucătoae foarte bună“, i-a spus Serena Williams sportivei române vizibil emoţionată, la ceremonia de primire a trofeului, după care s-a întors către public şi a adăugat: „Sorana este una dintre cele mai drăguţe fete din circuit şi are un viitor strălucitor“, potrivit wtatennis.com.,
Sorana Cîrstea este doar a doua româncă ajunsă în finala prestigiosului Open al Canadei. Prima a fost Virginia Ruzici, care a pierdut ultimult act al edițiilor din 1978 și 1980. Țara noastră stă mai bine la masculin. Ilie Năstase și Andrei Pavel s-au impus la edițiile din 1972, respectiv 2001.  

Ultimele Stiri
abonare newsletter