Sport

Steaua, pe drumul spre Liga Campionilor

Steau va juca în această seară la Tbilisi, un meci important pentru accederea în play-off-ul Ligii Campionilor.

După ce a trecut ușor de Vardar Skopje, campiona României va înfrunta în turul trei preliminar al Ligii Campionilor formația Dinamo Tbilisi, campioana Georgiei.

Gruzinii au un avantaj din faptul că sunt pregătiți de Dushan Uhrin Jr., tehnician familiar cu fotbalul românesc, unde a pregătit timp de doi Politehnica Timișoara și câteva luni pe CFR Cluj. Antrenorul ceh apreciază Steaua ca fiind o formație foarte puternică, dar crede că șansele celor două echipe sunt egale. „Sunt nişte adversari foarte puternici, au mai mulţi internaţionali români şi o echipă foarte organizată..Ei ştiu foarte bine ce fel de antrenor sunt şi ştiu cum joacă echipele mele. Sunt foarte încrezători că ne vor bate, dar eu nu m-aş grăbi să trag vreo concluzie. Aş putea spune că şansele sunt egale“,a declarat Dushan Uhrin Jr., conform site-ului oficial al UEFA.
Alex Bourceanu, căpitanul Stelei, a declarat că el și colegii săi nu cred că se va tranșa calificarea după acest prim meci, ci se va decide la București. „Dinamo Tbilisi e o echipă foarte bună, asta considerăm noi. Ar fi o nebunie să ne gândim că noi am putea tranşa meciul încă din tur. I-am desconsidera un pic, mai ales că jucăm pe terenul lor şi mai ales că au şi ei un public numeros, care crează o atmosferă foarte incinsă“, a spus mijlocașul stelist. Bourceanu a mai declarat că își dorește ca Steaua să depășească performanțele din sezonul trecut, câdn a ajuns în optimile de finală ale Europa League. „Anul ăsta trebuie să facem ceva mai mult. Cred că nu suntem încă în formă maximă. Asta simţim şi noi jucătorii, o ştiu şi antrenorii. Într-o scurtă perioadă, vom fi mai în formă“, a mai spus căpitanul campioanei României.


Arbitri din Austria

Meciul dintre Dinamo Tbilisi și Steaua București se va disputa în această seară, de la ora 19 și va fi transmis în direct de DigiSport 1. Partida va fi oficiată de o brigadă de arbitrii din Austria, condusă de Robert Schörgenhofer, din care mai fac parte tușierii Roland Brandner și Matthias Winsauer.
În turul doi preliminar, Steaua a eliminat formația Vardar Skopje, campioana Macedoniei, cu două victorii, 3-0 și 2-1. Dinamo Tbilisi a trecut de formația feroeză EB Steymur tot cu două victorii, 6-1 și 3-1.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter