Sport

Tribunalul de Arbitraj Sportiv va da azi verdictul în cazul Universității Cluj

Universitatea Cluj va primi astăzi decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv în privința licențierii pentru Liga 1. În cazul în care forul de la Laussane va da o decizie nefavorabilă, Universitatea mai are o șansă sâmbătă, când Comitetul Executiv al FRF va decide ce echipe vor evolua în sezonul următor al Ligii 1.

Universitatea Cluj și Rapid, cluburi aflate în insolvenţă, nu au primit licenţa pentru Liga 1, dar îndeplinesc criteriul sportiv, clasându-se la finalul sezonului trecut pe locurile 12, respectiv 8. Aceste echipe ar putea totuși să rămână în primul eșalon, dacă CEx al Federației Române de Fotbal, va decide acest lucru. CEx va avea o ședionță sâmbătă dimineața, în cadrul căruie se vor stabili participantele în ediția 2013-14 a Ligii 1. Totodată, se va stabili și numărul echipelor. Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, susţine un sistem cu 18 echipe pentru a evita o diminuare a sumei care revine anual cluburilor din vânzarea drepturilor TV. În această situaţie, membrii C.Ex. trebuie să aleagă între respectarea criteriului financiar stabilit în manualul de licenţiere şi criteriul sportiv.

Chiar dacă susţine un sistem cu 16 echipe în Liga 1, preşedintele FRF Mircea Sandu a anunţat săptămâna trecută că toate echipele care au retrogradat sportiv sau pe criteriul neîndeplinirii condiţiilor de licenţiere ar trebui să fie pregătite pentru a evolua în prima ligă sezonul următor. El a precizat că un comitet de lucru format din angajaţi ai LPF şi FRF caută soluţii legale pentru rămânerea sistemului competiţional cu 18 echipe, până la şedinţa Comitetului Executiv al FRF din 6 iulie.


Pe lângă „U“ Cluj și Rapid, mai sunt două echipe care au șanse să rămână în eșalonul de elită:  Concordia Chiajna şi CSMS Iaşi. Acestea au primit licența pentru sezonul următor, dar au retrogradat sportiv.

Liga Profesionistă de Fotbal va stabili, luni, de la ora 9.00, programul competiţional al Ligii 1, ediţia 2013-2014.


Stabilirea etapelor şi datelor de disputare a partidelor din noul sezon se efectuează cu întârziere de aproximativ o lună faţă de anul trecut din cauza incertitudinilor în ceea ce priveşte sistemul şi numărul de echipe care vor participa la ediţia 2013-2014.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter