Sport

Cristescu: „Vom încerca să fim cei mai buni“

<p><strong><img src="documente/stories/2013/06_iunie/13/u mobitelco nica cristescu.jpg" border="0" alt="Mircea Cristescu și Valentin Nica, U Mobitelco" style="margin: 2px 5px; float: left;" />Mircea Cristescu și Valentin Nica, finanțatorul formației „U“ Mobitelco au susținut o conferință de presă privind sezonul 2013-14.

Cei doi oficiali de la „U“ Mobitelco s-au arătat foarte încântați de rezultatele excelente obținute de grupele de juniori ale clubului clujean, care au câștigat trei titluri de campioni, o medalie de argint și una de bronz.


„Sunt bucuros de faptul că în urma noastră lăsăm ceva, avem aproximativ 500 de copii care joacă baschet la clubul nostru, avem 20 de antrenori, dintre care 4 maeștrii ai sportului, 3 maeștri emeriți, doi antrenori la loturile naționale de juniori. Suntem de aproape 10 ani în baschet, lucru care pe mine mă face să fiu mândru că am reușit împreună să realizăm ceea ce foarte puține echipe au reușit. Am construit o structură care își va continua activitatea“, a spus Valentin Nica, finanțatorul echipei „U“ Mobitelco Cluj, campioana României în sezonul 2010-11.

Nica a precizat ca în sezonul 2012-13 „U“ Mobitelco a avut un buget de 3.8 milioane lei, dintre care 900.000 au fost alocați echipelor de copii și juniori.


Mircea Cristescu, președintele grupării, a declarat că în ciuda unor zvonuri, „U“ Mobitelco nu va părăsi orașul Cluj-Napoca.

„Pentru a pune punct oricărei speculații: niciodată nu a fost vorba să mutăm echipa din Cluj. A muta această echipă înseamnă a strica un fenomen. Avem 500 de copii care cresc și văd modele de la seniori, cresc și își doresc să ajungă ca și ei. Cu CS Universitatea avem un protocol de care toată lumea știe, cred că ne ținem de cuvânt și încercăm să ajungem cât mai sus posibil. Vom încerca în continuare să fim cei mai buni, dar asta nu înseamnă neparăt locul 1. Sigur că ni-l dorim și pentru asta ne luptăm în fiecare an“, a spus Cristescu, care a mai menționat că el a vrut să plece, dar a fost convins de colegii din conducere să rămână alături de „U“ Mobitelco.


Pintea antrenor și Cuic revenit la „U“ Mobitelco

Cristescu și Nica au anunțat faptul că Dorin Pintea va fi antrenorul principal al echipei. Pintea este de mai mulți ani în staff-ul echipei și a ocupat funcția de antrenor secund. Croatul Niksa Bavcevic a plecat la finalul sezonului recent încheiat, după o stagiune în care „U“ Mobitelco a fost eliminată din sferturile campionatului și a pierdut finala Cupei României.

Baschetbalistul sârb Branko Ciuc se întoarce la „U“ Mobitelco după doi ani, timp în care a evoluat la BC Timișoara și BC Mureș. Cuic a fost unul dintre cei mai buni jucători ai clubului clujean în sezonul 2010-11, când „U“ Mobitelco a câștigat cel de-al patrulea titlu din istorie. „Fanii de la Cluj știu că le-am promis două lucruri: să devin campion cu U Mobitelco și să îmi închei cariera la Cluj. Primul obiectiv a fost îndeplinit, iar acum mă întorc acasă pentru ca să îndeplinesc a doua parte a promisiunii. Îi asigur pe fani că mai am încă multe de arătat în baschet“, a declarat Branko Cuic după revenirea la Cluj.


 

abonare newsletter