Sport

Alte şicane “feroviare”

<p><strong>Dacă la alte derby-uri clujene, oficialii CFR-ului au pus preţuri exagerate sau dat la maxim staţia de amplificare a stadionului, ieri o mare parte din fanii Universităţii au intrat la meci abia după 15-20 de minute de la fluierul de start. </strong></p>


Deorece Universitatea are fani mai mulţi şi mai zgomotoşi decât CFR, conducerea grupării din Gruia apelează la tot felul de mijloace pentru a echilibra situaţia din tribune.
În primăvara anului 2011, la primul derby în Gruia de la ultima promovare a “şepcilor roşii”, înaintea meciului, la pauză şi la final, staţia de amplificare a stadionului a fost dată la volum maxim, iar în boxe s-au auzit imnurile “feroviarlor”. Pe lângă asta, galeria CFR-ului a cântat la microfon, auzinde-se în permanenţă în boxe, pentru a acoperi cântecele “studenţilor”.
La meciul din toamna lui 2011 (sezonul 2011-12), oficialii “feroviari” au încercat altă metodă de a domina situaţia din tribune. Au mărit considerabil preţurile biletelor, cele mai ieftine costând 150 de lei (aproximativ 35 euro)!
La meciul de ieri seară, deşi se vânduseră puţine bilete, iar la meci erau aşteptaţi doar aproximativ 6.000 de oameni, peste o mie de fani ai Universităţii au fost nevoiţi să intre la partidă doar la 15-20 de minute după fluierul de start, deşi au ajuns la stadion cu peste o oră jumătate înainte de fluierul de start. Porţile pe unde urmau să intre fanii “studenţilor” au fost deschise mai târziu, iar jandarmii au aplicat controale drastic, descălţând o mare parte din fani.

 

abonare newsletter