Sport

Jocurile Special Olympics, la Cluj-Napoca!

<p><strong><img src="documente/stories/2013/05_mai/30/08 special olympic.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Cel mai mare eveniment sportiv din 2013 pentru persoanele cu dizabilităţi intelectuale - Jocurile Naționale Special Olympics România, se va desfășura la Cluj Napoca în perioada 31 mai – 3 iunie 2013. </strong>

La eveniment și-au anunțat prezența peste 300 de sportivi cu dizabilități intelectuale de la diverse asociații, organizații și școli speciale, un total de 48 de delegații din toată țara . Aceștia vor concura la competiții sportive de atletism, bocce și înot.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj, al Fundației Vodafone România și în parteneriat cu Asociația Down – Centrul Educațional Raluca, Centrul de Zi „Sfanta Maria“ - APAHNP (Asociația pentru Protejarea și Ajutorarea Handicapațílor Neuro-Psihici) și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului  Cluj.
Ceremonia de deschidere, în cadrul căreia invitații vor oferi un program artistic unic, se va desfășura sâmbătă, 1 iunie, de la ora 19 până 21,  la  Sala Sporturilor „Horia Demian”. Aprinderea Flăcării Speranței, Cercul prieteniei, Jurământul Special Olympics, spectacolul bucuriei de a participa și al dorinței de a câștiga sunt doar câteva dintre momentele evenimentului sportiv Special Olympics.
Flacăra Speranţei va fi purtată în data de 1 iunie pe traseul  Primăria Municipiului Cluj - Sala Sporturilor „Horia Demian“, începând cu ora 18.15 de către sportvi de perfomanţă, reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Poliție din Cluj și sportivi Special Olympics participanți la Jocuri.

Despre Special Olympic România


Fundaţia Special Olympics din România a fost înfiinţată în noiembrie 2003, ca parte integrantă a mişcării sportive internaţionale Special Olympics. Special Olympics contribuie la integrarea socială a persoanelor cu dizabilităţi intelectuale, încurajând comunicarea prin sport.
Special Olympics oferă persoanelor cu nevoi speciale şansa de a-şi descoperi şi dezvolta potenţialul şi calităţile sportive prin intermediul programelor de pregătire şi al evenimentelor competitionale.
Astfel, sportivii Special Olympics au ocazia de a deveni membri activi ai familiei şi ai comunităţii din care fac parte. Special Olympics constituie o experienţă care insuflă energie, sănătate, încredere în sine şi bucuria de a trăi.
Special Olympics și Paralympics sunt două organizații diferite, recunoscute de către Comitetul Olimpic Internațional. Principala diferență dintre acestea constă în tipul deficiențelor sportivilor participanți și nivelul capacităților sportive ale acestora.



abonare newsletter