Sport

CFR – Universitatea, derby fără miză

<p><strong><img src="documente/stories/2013/05_mai/29/08 derby fara miza.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Cele două echipe clujene se vor întâlni în această seară într-un meci care mai contează doar pentru orgoliul suporterilor. </strong></p>

Dacă în sezonul trecut derby-ul Clujului a fost decisiv pentru soarta titlului, în stagiunea curentă contează doar pentru statistici.

„Studenții“ sunt mai mult cu gândul la decizia judecătorului sindic, care poate aproba planul de reorganizare al clubului. Dacă acest lucru se va întâmpla, Universitatea se poate adresa Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Laussane, pentru a primi licența neacordată în România. „Acum mai depindem de această decizie a judecătorului sindic, sper ca el să se gândescă bine, pentru că de decizia sa depind jucătorii și toți angajații clubului“, a spus Ionel Ganea, antrenrul Universității, după înfrângerea 2-4 cu Petrolul Ploiești.  
„Feroviarii“ se gândesc la finala Cupei României. CFR va juca sâmbătă, pe Arena Națională, împotriva Petrolului Ploiești, cu trofeul pe masă. Obținerea trofeului aduce automat și calificarea în play-off-ul Europa League. Astfel că, deși nu s-a anunțat oficial acest lucru, este foarte probabil ca Eugen Trică să trimită în teren o echipă formată în principal din rezerve, titularii obișnuiți urmând să fie menajați pentru finala Cupei, devenită acum meciul sezonului pentru echipa din Gruia.
Ricardo Cadu, căpitanul CFR-ului, a declarat că i-ar părea rău dacă Universitatea va fi retrogradată pentru că nu s-ar mai juca derby-ul Clujului. „Sper ca U-CFR să aibă loc și în sezonul viitor. E loc de două echipe în acest oraș, iar dispariția uneia dintre ele ar fi o mare pierdere. Îmi pare rău că două echipe importante din Liga 1, Rapid și U Cluj, au ajuns în această situație. Campionatul are de pierdut prin dispariția lor de pe prima scenă. De Universitatea mi-ar părea cu atât mai rău cu cât o să-mi lipsească atmosfera derby-urilor clujene. Acest oraș are nevoie de două echipe“, a declarat căpitanul „feroviarilor“ conform stiridesport.ro.

 


Fanii nu se înghesuie


Derby-ul dintre CFR și Universitatea Cluj se va disputa în această seară pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu“, de la ora 19 și va fi transmis în direct de DigiSport 1. Probabil datorită situației din clasament a celor două cluburi, meciul din această seară nu este privit cu foarte mare interes de microbiștii clujeni. CFR a scos la vânzare 18.000 de bilete, cu prețuri între 10 și 40 de lei și a vândut până marți doar puțin peste o mie.


abonare newsletter